Redheads and wolves weekly #001

Uneori stai să te întrebi ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Alteori, stai să te gândești la alte lucruri, pentru că nu stai întotdeauna în fața unor uși închise în spatele cărora face cineva. Salut, și bine v-am găsit la prima ediție a newsletter-ului „Redheads and Wolves Weekly”, care nu numai că nu e newsletter, nu prea are de-a face cu lupii, nici cu roșcatele, și cel mai probabil nici nu o să fie săptămânal. Dacă va exista vreodată o a doua ediție. Cum Redheads and wolves nu e despre ultimile știri, nici despre cele mai importante, nu prea văd cui i-ar fi util așa ceva. Dar hai să-i dăm drumul.

#news

CBC (BBC-ul canadian) a decis să taie o vreme comentariile pe Facebook. Chiar dacă știrea nu e de săptămâna asta, eu unul tot aștept să văd care sunt rezultatele și concluziile la care ajung ei. Vorbind de Facebook, Roger Waters a vorbit de un contact de-al lui cu human-impersonating Facebook CEObot Mark Zuckerberg.

Acum există o ordonanță de urgență a Guvernului care reglementează folosirea trotinetelor electrice. Regulile, într-un format digerabil, aici.

Data viitoare când vi se mai plânge cineva că România e pe ultimul loc la (foarte des statistică falsă, scoasă din burtă și prost mânărită) dați acest citat: „Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, a ungurilor și a bulgarilor, conform celor mai recente estimări privind consumul individual efectiv, publicate de Eurostat. Conform sursei citate, în aul 2020, România avea un consum anual efectiv situat la 79% din media UE”. Scuzați link-ul la startupcafe.

Știați, de exemplu, că psihoterapia a fost interzisă de Ceaușescu? Foarte des m-am gândit că România suferă de un fel de sindrom post-traumatic, și că i-ar prinde foarte bine un pic de terapie psihologică. Dar, în ton cu mai toată suflarea românească care se sperie că cineva i-ar considera „nebuni”, Ceaușescu ar fi interzis practica psihoterapiei. Din câte înțeleg, prin ‘95 s-a scos anatema pe această profesie, la timp să fie inundată de șarlatani new-age, printre puținii specialiști. Vorbim totuși de o țară unde un specialist a pus diagnosticul de migrenă atroce de origine necunoscută.

Are legătură cu faptul că un raport din SUA vorbește de 18 evenimente cu obiecte zburătoare necunoscute? Nu știm foarte sigur. Hai să dăm un link și pe știrea asta.

Pe plan local am impresia că s-a uitat deja cât de importantă a fost informația legată de cum obține Petronela Rotar un orgasm; probabil cea mai interesantă deturnare de la discuția despre educație sexuală în care m-am implicat și eu. Petronela doar repetă ideile alea cu orice partidă de sex e un viol, le credeam scoase din uz, dar între două RO-alerte cu urși care invadează spațiul ei vital merge să spui că dacă tu nu ai orgasm nicio femeie nu are. În sprijinul ei a intervenit Sorin Cucerai, care ne-a ținut o lecție de anatomie și ne-a explicat că femeilor nu le face plăcere sexul cât adoră ideea de cardio în tandem. Singura treabă bună de-aici e un microdocumentar despre clitoris.

Nu știm cum să comentăm știrea cu Mocănița care a lovit două mașini de baștani parcate prea aproape de linie. Cum zicea cineva, mai avea un pic și cel care filma pe-acolo îl implica pe James Watt în treaba asta, că paguba le-a făcut-o creația dânsului. La comentariile că trenul trece prea aproape de case și drum avem și o imagine din Tirano.

Bine, că Negoiță vrea să desființeze un tronson de cale ferată, aia e altă discuție.

#nice

Am decis că vrem să locuim aici măcar câteva zile, până ne săturăm de atâta apă-n casă de la geamul uitat deschis.

Ne plac mâțele cerșetoare

Ne plac mâțele cerșetoare

Cum arată o mașină de scris trilingvă? Cam așa.

Și aici un pic despre puiul de căprioară găsit în Scheii Brașovului.

tech stuff

Windows 11 vine. Și vine cu o bâlbâială legată de cerințele minime. Mai interesant e că W11 o să permită rularea aplicațiilor Android.

Western Digital a făcut o mică mare bubă cu serviciul lor de stocare „MyBook live”.

Sunt semne că s-ar termina criza de GPU-uri, dacă e să ne luăm după prețurile în Europa.

Toată lumea vorbește despre Rust ca de marele salvator pentru codul de la nivel de sistem. Probabil groapa cu nisip pentru treaba asta vor fi câteva drivere din kernel-ul Linux. Nu sunt complet contra, dar cred că devin obositori oamenii care împing Rust în față. Pe de altă parte, promite o lume fără crashuri pentru că ai dealocat ceva prost, deci poate, poate.

Coffeezilla explică cum a fost cu rețeaua ANOM.

Aparent, există o groază de oameni care au scris cod cu picioarele. Apple, în cazul ăsta: cineva a făcut un sprintf prost și poți să faci un dispozitiv să crape din cauza asta. Dar sunt Apple, ei știu totul și sunt Dumnezei pe pământ, trimiși de extratereștri să ne aducă la zi cu tehnologia de pe Vega Prim.

Câteva recomandări de podcast (care sună/arată bine): World’s greatest con, dar și acest episod din „The rest is history” despre ce învățăm din istorie.

Niște resurse de training de la NPR pe partea de audio: „The ear training guide for audio producers”, „Professional sound from a DIY studio: It can be done!” și „Trill, buzz, floss, breathe: Coach yourself to sound your best”. Astea le notez aici ca să-mi amintesc și eu de ele.

Aflăm că lui Pitici gratis nu-i plac podcasturile. Și nu doar lui: jumătate din ascultătorii de podcasturi sunt „light” - nu mai mult de trei pe lună.

Spotify a cumpărat „Call her daddy”, probabil cel mai trashy podcast high-profile posibil, un fel de Kardashians fără cenzura inerentă a comapniilor de broadcast. Probabil au ajuns la capătul inspirației, sau pur și simplu nu le pasă de calitatea conținutului de pe platforma lor.

altele

Au început Steam sales. Dacă nu știți ce sunt, n-are rost nici măcar să dau link.

Există un proiect de a păstra istoria jocurilor video prin codul sursă. Probabil cel mai îndrăzneț și serios proiect de genul ăsta, tocmai pentru că e incredibil de revoluționar. Până acum, toate proiectele vor să păstreze doar resursele și binarele.

Pe archive.org sunt păstrate o mulțime de reviste vechi.

Odoamne și Rouge au câștigat meciurile de săptămâna asta din LEC, yay!!! <3.

Amazon a decis că n-are curaj să trimită oamenii să-i dea afară pe alți oameni, și că e mai bine să facă asta un robot. Despre povestea asta are Ars Technica o discuție.

Un articol mai vechi despre cum e posibil ca fiind prea mulți oameni prea educați și nemulțumiți.

ECB se gândește la un EURO digital, ceea ce nu ne miră.

Persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai merge la reevaluări. Asta e bine. Bine, discuția va fi mereu legată de cei care au trișat ca să fie încadrați într-o categorie de-asta, dar cred că nu e o soluție să-i toți muți pe oameni în fața unei comisii ca să se chinuie și să arate că da, dom’le, nu mi-a crescut un picior la loc.

Aparent în sezonul 4 de Castlevania apare Varney the vampire - un personaj dintr-o carte din perioada victoriană, printre primele cu vampiri.

Cum arată muzeul new media de la Brașov. Între timp, țărdejosenii din Amsterdam spun că s-au săturat de turiști veniți să se drogheze, și că e mult mai bine fără ei. Doar că-i costă la buzunar. Cred că e teribil de greu pentru un prim-ministru de-al lor să vină să spună: veniți, dar nu veniți.

Între timp, așa arată nu-mai-știu-ce-parc din Drumul Taberei, noaptea

Între timp, așa arată nu-mai-știu-ce-parc din Drumul Taberei, noaptea

Probabil cel mai interesant articol despre Euro 2020 e acesta, despre sponsorii competiției.

Nu cunoaștem cu fotbalul, dar mai glumim

Nu cunoaștem cu fotbalul, dar mai glumim

Blogul de Sefe și Paladin dau un voucher de 100 de lei pentru o povestire SF. We’re not sure we agree, dar până la urmă ar putea fi 100 de lei gratis.

Jenny Nicholson a găsit cea mai proastă carte scrisă vreodată. Așa crede ea, n-a citit literatură română. Jenny Nicholson are și un comentariu prelung despre Vampire Diaries.

S-a lansat în România Storis, unde cineva o chinuie pe Maia Morgenstern ca să sufere pentru artă și să citească un text. Aparent, e mare concurență zilele astea pe cărți audio - echo.ro se laudă că l-a pus pe Andi Vasluianu să citească Dune. Sunt curios ce iese. Ca propunere alternativă, Sherlock Holmes citit bine (în engleză) - și gratis, pe Gutenberg.org.

Stepan Sejic dă gratuit primele șase volume din comic-book-ul Sunstone. Îmi place la nebunie cum desenează Sejicii, chiar dacă desenează aceleași trei personaje peste tot.

Într-o discuție despre cum încep poveștile, avem un site al unui profesor care face cercetare pe povești și folclor și un index al motivelor.

Mai avem și niște basme românești de secol XIX traduse de un englez în 1881. Și încă două resurse interesante: Journal of Mythic Arts și SurLaLune - povești adnotate

Și cu asta se încheie și prima și ultima ediție de Redheads and Wolves Weekly, Like și subscribe, share și link în primul comentariu, retweet și link exchange tuturor!