S-a dus

Ca un foc de paie – s-a aprins și s-a stins în aceeași zi. Păcat, păcat pentru ei, păcat pentru toți moldovenii pe care îi îndrăgim. Revoluția a murit din momentul în care, obosiți, poate plictisiți, blazați, s-au întors la casele lor cîntînd poate în mintea lor ‘și-altă dată, și-altă dată o s-o facem și mai și mai lată’.

Dar moldovenii au fost debusolați. Fără un lider al străzii care să-și asume responsabilitatea urcării și căderii, fără organizare (twitter nu se poate numi organizare, ci mai degrabă eșec de comunicare și coordonare), fără o idee clară de obiectiv. A fost o răscoală, cel mult, nu o revoluție. O mică revoltă stradală… Și atît.

Revoluțiile nu se fac cu pauză de somn și pauză de masă. Scapă de comunism Basarabia? Așa cum văd lucrurile acum… nu. Tinerii moldoveni au obosit, urlă singuri cei care mai urlă. Li s-a terminat energia – acum se privesc ei pe sine și se întreabă: “Ce facem, mai mergem azi să ne revoltăm?”.

Nu discut despre motivele pentru care răscoala moldovenească a eșuat. Sunt alții mai bine informați, și cunosc mai multe detalii. Un exemplu e aici: Republica Moldova: Prohodul de Andruska.

Păcat. Cîteodată chiar e prea tîrziu.

Deocamdată.


2 Replies to “S-a dus”

  1. Mircea

    “Scapă de comunism Basarabia?”
    Nu.
    Daca intarziam si noi 10-15 ani, asemenea, nu scapam.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.