Să ne simțim ilegaliști cu CFR Călători

Tovarășii de la CFR sunt meseriașii de azi. Și ard de nerăbdare să fiu dat în judecată de tovarășii de la CFR, pentru că o să fie fain de tot. Astăzi mă simt ilegalist și doresc să mi se interzică drepturile civile pentru că am dat un link către CFR Călători.

De ce? Citez din CFR Călători, din pagina de termeni de folosire, unde aflăm că:

Plasarea unui link spre site-ul www.cfrcalatori.ro necesită o autorizaţie prealabilă în scris de la CFR Călători. Dacă doriţi să plasaţi un link spre site-ul nostru, trebuie prin urmare să contactaţi responsabilul site-ului www.cfrcalatori.ro

[sursa: http://www.cfrcalatori.ro/]

Poate că această prevedere este cam soft pentru sufletele dumneavoastră. Ce ziceți însă de următoarea prevedere?

[…]orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare parţială sau integrală a site-ului , indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor fotografii, texte, sloganuri, desenelor, imagini, precum şi a tuturor lucrărilor integrate în acest site, fără a se fi obţinut în prealabil autorizaţia de la CFR Călători, este strict interzisă şi constituie INFRACŢIUNE ce se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare

[sursa: http://www.cfrcalatori.ro/]

CFRTermeni
Pictured: INFRACȚIUNE!!!! (sursa: Internet)

Vi se pare amuzant? Că mie da. Și acum mă simt obligat să adaug următoarea notă privind conținutul de pe dorinlazar.ro, care sunt sigur că au aceeași acoperire legală ca și cea de pe cfrcalatori.ro:

Conținutul acestui site nu poate fi reprodus sau descris într-un context legal, ilegal, formal sau informal, iar pedeapsa pentru folosirea textelor de pe dorinlazar.ro este considerată INFRACȚIUNE!!11oneoneeleven!!11!1 Pedeapsa legală pentru folosirea conținutului acestui site este biciuirea cu cnutul din “Deșteaptă-te române” în timp ce infractorul este pus să recite în piața publică imnul României stînd într-un picior.

Dacă vreți să vedeți cum arată site-ul (că sigur o să-l schimbe), dați click aici pentru un PDF cu termenele și condițiile din dimineața lui 19 martie 2013.

La modul foarte serios, dragi cititori, acolo sunt banii voștri. Dacă nu sunteți nervoși, ar trebui să fiți. Eu sunt.

PS: Manu a fost cel care a observat primul faza asta.

PPS: Observați că le aparține lor și sigla ministerului transporturilor.

NOTĂ: Acum e clar de ce nu pleacă și nu ajung trenurile la timp! Nu au voie să copieze site-ul CFR Călători!


20 Replies to “Să ne simțim ilegaliști cu CFR Călători”

 1. George Cartonic

  Genial. Anunta la ce ora pleaca trenul spre Lehliu si te-ai ars :))) Maine or sa inceapa aia de la apa si canal…

 2. Dorin Lazăr

  Oh, Doamne ferească. Știu că nu am voie nici să zic că azi pleacă din Brașov un tren către Cluj-Napoca la ora 15:45. Și nu voi spune nimănui că azi pleacă un tren către Cluj-Napoca la 15:45. Pentru că nu e normal.

 3. Stefan

  Tu sigur vrei să nu mai urci vreodată în tren :)) În altă ordinei de idei, cei care se ocupă reprezentarea web a Căilor Ferate Române nu au nicio treabă cu programarea web… Anul trecut am avut ocazia să cunosc la un workshop 2 dintre oamenii care se ocupă ”informatică” la această companie – așa s-au prezentat ei… Mă mir cum de încă nu s-a apucat nimeni să le facă ”site-ul” vraiște… 🙂

  Îmi place la nebunie o parte din ”terms”, cică ”…revândut…”. Wtf?? Cine să fie așa prost și să cumpere așa ceva… Nici măcăr pentru susținerea unui atestat de clasa a-12a, nu m-aș prezenta o astfel de creație… Jenibil!

 4. Dorin Lazăr

  Printre activitățile comerciale ale CFR era și vinderea mersului trenurilor, parcă. O activitate absolut inutilă, ce nu folosește nimănui. Pentru că nu se respectă. Și pentru că publicarea pe un site e mult mai facilă. Mă rog, niște tîmpiți. Asta se întîmplă cînd niște comuniști cu sechele stau la conducerea unei astfel de antreprize. Asta, și găuri în buget.
  Jenibil: folosește fie Penibil, fie Jenant 😀 Combinația mă zgîrie pe creier.

 5. Blue

  Man, oamenii doar isi protejeaza legal baza de date ! Problema este a juristilor companiei, ce nu stiu ce sa protejeze si ce nu. Cu siguranta nu sunt juristi IT. De exemplu, exista un site http://www.mersultrenurilor.ro, ce nu apartine CFR, dar informatia oferita e similara cu cea din site-ul lor. Daca tu nu folosesti informatiile respective, nu inseamna ca altii (ex. agentii de apartament) nu ar putea profita de informatiile repective in folosul lor sau pentru publicitate.

 6. Dorin Lazăr

  Rolul site-ului CFR Călători este să ușureze accesul la informație utilizatorilor. Aia nu înseamnă că ce fac cei cu site-uri similare sunt ok. Procesul cu cei care fac site-uri similare nu are nici o legătură cu aberațiile susținute de ei în acea pagină.
  Am căutat pe site-ul Deutsche Bahn ceva similar. Nu am găsit. Și chiar dacă nu am găsit, asta nu înseamnă că nu își pot apăra drepturile în instanță, așa cum o și fac, vezi http://www.tnooz.com/2012/10/02/news/deutsche-bahn-to-open-source-data-activists-drop-dead/
  Dacă pagina aia ar fi un contract, el ar fi invalidat pentru cît de aberanți sunt termenii de utilizare.

  E mai clar? 😀

 7. Blue

  E foarte clar ca ti-a sarit asta in fata doar din intamplare ! Fa copy/paste la textul ala in Google si ai sa vezi pe cate site-uri se reproduce EXACT la fel textul respectiv ! Cu siguranta l-au copiat de pe un alt site si au facut paste in site-ul lor (ca tot se practica si la niveluri f. inalte) ! Doar nu crezi ca este creatia lor sau a juristilor companiei !

 8. Dorin Lazăr

  Mă, nu cred nimic. Nu lucrez la CFR Călători, doar (ca și contribuitor la buget) îi plătesc pe ăia (că sunt independenți doar cînd e vorba de dat socoteală, nu de cerșit bani din buget).

 9. Pingback: Citite pe bloguri din Brașov Brasov Buzz

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.