Să ne simțim ilegaliști cu CFR Călători

Tovarășii de la CFR sunt meseriașii de azi. Și ard de nerăbdare să fiu dat în judecată de tovarășii de la CFR, pentru că o să fie fain de tot. Astăzi mă simt ilegalist și doresc să mi se interzică drepturile civile pentru că am dat un link către CFR Călători.

De ce? Citez din CFR Călători, din pagina de termeni de folosire, unde aflăm că:

Plasarea unui link spre site-ul www.cfrcalatori.ro necesită o autorizație prealabilă în scris de la CFR Călători. Dacă doriți să plasați un link spre site-ul nostru, trebuie prin urmare să contactați responsabilul site-ului www.cfrcalatori.ro

Poate că această prevedere este cam soft pentru sufletele dumneavoastră. Ce ziceți însă de următoarea prevedere?

[…]orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare parțială sau integrală a site-ului , indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor fotografii, texte, sloganuri, desenelor, imagini, precum și a tuturor lucrărilor integrate în acest site, fără a se fi obținut în prealabil autorizația de la CFR Călători, este strict interzisă și constituie INFRACȚIUNE ce se pedepsește conform legislației în vigoare

Pictured: INFRACȚIUNE!!!! (sursa: Internet)

Pictured: INFRACȚIUNE!!!! (sursa: Internet)

Vi se pare amuzant? Că mie da. Și acum mă simt obligat să adaug următoarea notă privind conținutul de pe dorinlazar.ro, care sunt sigur că au aceeași acoperire legală ca și cea de pe cfrcalatori.ro:

Conținutul acestui site nu poate fi reprodus sau descris într-un context legal, ilegal, formal sau informal, iar pedeapsa pentru folosirea textelor de pe dorinlazar.ro este considerată INFRACȚIUNE!!11oneoneeleven!!11!1 Pedeapsa legală pentru folosirea conținutului acestui site este biciuirea cu cnutul din „Deșteaptă-te române” în timp ce infractorul este pus să recite în piața publică imnul României stînd într-un picior.

Dacă vreți să vedeți cum arată site-ul (că sigur o să-l schimbe), dați click aici pentru un PDF cu termenele și condițiile din dimineața lui 19 martie 2013.

La modul foarte serios, dragi cititori, acolo sunt banii voștri. Dacă nu sunteți nervoși, ar trebui să fiți. Eu sunt.

PS: Manu a fost cel care a observat primul faza asta.

PPS: Observați că le aparține lor și sigla ministerului transporturilor.

NOTĂ: Acum e clar de ce nu pleacă și nu ajung trenurile la timp! Nu au voie să copieze site-ul CFR Călători!