Să vorbim despre succesul campaniei #nuinseamnanu

Încep cu un anunț pentru Facebook. Dragă Mark, românii de pe Facebook nu au niciun pic de respect față de limba română și deși #nuinseamnanu și #nuînseamnănu sunt două lucruri diferite (așa cum bine știi) ele de fapt reprezintă aceeași campanie. Să știi că te consider principalul vinovat în eșecul campaniei, e foarte posibil ca violatorii să caute pe Facebook #nuînseamnănu (sau #nuinseamnanu) și să nu găsească toate articolele relevante care i-ar convinge să se lase de violat.

Puternica campanie #nuinseamnanu a strâns un număr record de 9000 potențiali violatori reeducați. Campania a reușit să demoleze mitul că Vasluiul e epicentrul violului incestuos din România, și acum zona e mai curată și mai sigură decât Bahnhofstrasse din Zurich. Campania #nuinseamnanu a schimbat fundamental modul în care relațiile interumane sunt definite în România.

Eh, da’ de unde. #NuÎnseamnăNu a fost de la început o modalitate ca niște muieri să-și etaleze pseudoimportanța și să înceapă să dea interviuri în care să afirme cu mult curaj: “Și nu poți iubi lumea vânându-i defectele, judecându-i slăbiciunile, ci îmbrățișând-o. Oamenii răi sunt propriile lor victime, încă mă lupt cu mine să înțeleg și să accept asta.” Practic, violatorilor, voi sunteți victimele! Vă violați singuri, oameni buni!

Da, în afară de plusul adăugat la ego-ul celor care au scris articole pe tema asta, care s-au dus să dea interviuri la Tv, să zâmbească frumos către cameră și să-i admonesteze pe Internet pe bărbații care nu ar fi violat oricum pe nimeni. Că doar ăia citesc articolele alea, ăia împreună cu Emil Călinescu și Piticu (pentru care totuși nu putem să băgăm mâna în foc). Practic, fetele care au câștigat popularitate cu campania asta doar au participat la violul generalizat de la Vaslui, unde șapte cretini urmați de o țară întreagă (cu Măruță și #nuînseamnănu ca exponenți) au violat o fată. Ah, ce, nu ați sesizat?

Și știu că e nasol ceea ce vă evidențiez aici, dar fetele care acum câștigă premii de popularitate cu #nuînseamnănu au participat virtual la violul ăla mediatic. Că de fapt nu au făcut nimic pentru victima asta, pentru victime în general, că nu au făcut nimic ca să oprească potențiale violuri. Campania #nuînseamnănu e un mare succes pentru online: multe vizualizări (dar nu extraordinar de multe, încă nu bat articolul cu “Când fustița e mult prea scurtă… Reziști să nu tragi cu ochiul?”), lipsă de rezultate reale, exact ce înseamnă online-ul românesc. Cam asta e soarta campaniilor online: fetele frumușele ajung să vorbească la Tv cu 0 impact pentru targetul campaniei dar cu 100% succes personal. Și poate că intențiile sunt bune, dar realitatea zice altceva.

nuinseamnanu
Chiar dacă a început ca o campanie contra viol, tot ce a realizat a demonstrat că #NUÎnseamnăNU a făcut parte din violul mediatic asupra victimei, alături de emisiunea lui Măruță.

7 Replies to “Să vorbim despre succesul campaniei #nuinseamnanu”

 1. razvan

  nu am fost violat, nu cunosc pe nimeni care sa fi fost victima unui viol dar, gandind asa, cu aia 2 neuroni obositi ai mei, dupa un viol, victima e traumatizata, se ascunde sub pat, nu mai vrea sa auda de persoane de acelasi sex cu violatorii, nu?

  dar daca victima se apuca sa trimita poze nud pe facebook altora care vor sa o aplece pe mese, dupa ditamai scandalul, mai e precedentul eveniment viol?

  http://www.thedianne.com/despre-cazul-elevei-violate-din-vaslui-sau-cum-devii-vedeta/

  desi ii condamn pe cei 7 crai si consider ca oricum au primit pedepse blande, tare-mi e ca erau clienti fideli ai amazoanei si “au devenit violatori” pentru ca nu s-au inteles la pret, au vorbit de 4 si au venit 7, etc etc etc.

 2. radu

  Si neuronii aia ai tai ce iti spun, ce sanse sunt ca o fata in centrul atentiei sa faca ce au scris aia? asa pot sa prelucrez si eu poze cu oricine si sa creez conturi false pentru un articol, se practica si nu se cheama jurnalism, e scatofilie.

 3. Dorin

  1) Te uiți la conversația privată a unei persoane private.
  2) Viața sexuală a unei femei poate să continue după un viol.
  3) Faptul că tu ai lăsat într-o dimineață fereastra deschisă nu înseamnă că e o scuză pentru un hoț care ți-a spart casa cu un an în urmă.

 4. Nautilus

  Păi dacă o spune unul care nu ştie de incident decât din ziare, care stă în Bucureşti şi care greu găseşte Vasluiul pe hartă, e foarte posibil.

  Dar 3 dintre cei 7 ţărănoi (care erau acolo şi au recunoscut fapta încă din faza urmăririi penale, înainte de proces) împreună cu tipul care i-a filmat cu telefonul mobil şi cu medicul legist care a văzut-o de aproape pe fată probabil ştiu ceva mai bine decât noi ce au văzut şi făcut.

 5. Pingback: WebStock 2015 |

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.