O săptămână de Google Inbox

În ultima săptămână m-am jucat cu Google Inbox. Am abandonat aplicația GMail clasică, și am folosit Inbox și pe mobil, și pe desktop.

V-am povestit mai demult că îmi place foarte mult să îmi țin inbox-ul curat. Îmi place să deschid fereastra de mail și să văd mailurile pe care trebuie să fac ceva; și, într-un fel, asta încearcă și Google Inbox.

Ideea de bază a aplicației este să îți ia înlocuiască toate filtrele de mail și să îți permită să ții toate mailurile în inbox fără să le vezi. Și nu e un lucru atât de rău cum pare.

Lucrurile bune:

  • Aplicația folosește Material Design, care nu e sinonim cu simplismul tembel. Ca și consecință, aplicația se mișcă chiar foarte frumos și elegant.
  • Poți să pui remindere foarte ușor pe mailuri; ele dispar și reapar la ora stabilită. E un mod foarte simplu de a avea o alarmă.
  • Filtrele implicite sunt destul de bune, însă te și pot încurca. Eu am început să-mi construiesc propriile filtre dar pentru unele lucruri nu merită efortul.

Lucrurile rele:

  • Nu mai reușesc să fac la fel de curat. Nu există buton rapid de ‘Trash’
  • Ca și în gmail, selecția din tastatură merge foarte prost (nu poți folosi tastele direcționale și să selectezi mailuri).

Aplicația e încă în lucru și asta se simte. Mai sunt câteva colțuri neșlefuite în care te împiedici involuntar. Dar, după o săptămână de folosire, cred că o să-mi placă să o folosesc și pe termen lung.

InboxByGMail

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.