Încerc să-mi amintesc zilele astea că atunci cînd faci schimbări rezultatele nu se văd imediat, ci din contră. Imediat după schimbare nu se întîmplă nimic bun și doar dacă ești incredibil de norocos sau schimbarea ta nu e atît de mare o să reușești să îți revii repede.

Probabil o să mă uit cu amuzament pierdut peste zilele astea peste vreo cîteva luni, cînd o să mă adaptez. Acum este însă greu – pentru că știu că singurul moment în care o să pot să mă împac cu noua situație, cu noua poziție, e atunci cind o să simt că dau înapoi valoare.

Voi cum simțiți schimbările majore? Schimbările de job, de oraș, de țară? Sunt momente în care lucrurile sunt mai ușoare?

(still rebooting)

17 Replies to “Schimbări”

 1. Sa intelegem ca ai reboot-at in alta tara?

  Ca si eu sunt acum pe alte meleaguri, dar te obisnuiesti. O luna… doua?

  1. Nu, rebootez tot în România. Din păcate. Rebootez cu un alt job, dar dintr-o situație ciudată, pe care nu o înțeleg complet. Și e suficient de greu. Pe unde ești acum?

 2. Depinde de motorul schimbarii. Cand sunt eu, anticipez, imi fac un plan si chiar daca nu iese cum planificasem, pot face fata mult mai bine.
  Cand motorul schimbarii nu sunt eu, ci e … viata… atunci e greu.

  1. E, într-adevăr, greu – mai ales că într-adevăr, nu eu sunt motorul schimbării, ci mai degrabă necesitatea și împrejurările. Cred că asta face schimbarea mai dificilă: nu mai puțin bună, dar mai dificilă.

 3. M-am catapultat in Bavaria de ceva vreme (nu tare multa). Nu ma omor dupa stilul lor de viata, macar berea e buna (serios, n-am gasit inca bere proasta). A, si nu mai cred in mituri gen “eficienta germana” si alte Blabla-uri. De multe ori zici ca nici n-am parasit Romania. 😉

  1. Ja, genau! 🙂 Doar cei care au facut o ura patologica fata de Ro nu recunosc ceea ce tocmai ai scris, am vazut si cazuri din astea, altfel viata e aceeasi. Ai o suma de avantaje si dezavantaje in orice loc, daca le pui foarte amanuntit in balanta ajungi de cele mai multe ori la concluzia ca e tot pe acolo.

  2. Totuși parcă în .de legile nu se mișcă de sub picioarele tale mai ceva ca titanicul față în față cu aisbergul. 🙂

  3. O, daaa. Asta e doar unul din dezavantajele din .ro, la care as aduaga si coruptia endemica etc. Eu m-am apucat sa adun punct cu punct toate aceste neajunsuri, urmand sa le pun in balanta cu ceea ce ofera altii. E ca un experiment din care vreau sa vad cat de repede depasesc limita maxima a tolerantei (limita pe care am ridicat-o foarte sus).

  4. Oh, abia acum am văzut blogul tău! 🙂 O să-l urmăresc! 🙂 Chiar sunt curios să văd ce ai de spus acolo! 🙂

  5. Bavaria e totuși partea cea mai veselă din Germania – e suficient de diferită cît să fie ‘atacată’ de tot restul Germaniei… Dar serios, Munchen pare cel mai fain oraș din toată țara aia. 🙂 Eficiența germană nu prea mai există, e un lucru de care se plîng și ei. Iar berea… Oktoberfest ftw 🙂 Vezi că din bierhaus-urile lor au ieșit monștri 🙂

  6. Mai, in Muenchen (sau cica Monaco al Bavariei 😉 ) inca n-am apucat sa merg. E in plan, dar nu prea stau bine cu banii de cand am ajuns. Iar cica Oktoberfest nici macar nu e asa de reusit. Corturile deschid la 9 si inchid la 22 (auzi, un roman sa se opreasca din baut la ora 10, blasfemie! :)) ), si majoritatea meselor (80-90%) sunt rezervate cu luni inainte. Sa nu mai zic de faptul ca toate corturile sunt pline pana pe la 9:30 dimineata si dupa aceea inchid portile deci nu mai intri? Ma rog, cel putin asa mi s-a povestit de catre un munchenez. Oricum, no fun.

  7. Pfua, rezervări la serbarea cîmpenească… Nu știam de treburile astea, și e mare păcat. Oricum, Munchen-ul ar trebui vizitat – mi-a plăcut la nebunie acolo și o să vezi – e un oraș ca proaspăt scos din țiplă 🙂

 4. E, las, e un festival al berii aici unde sunt eu, prin mai. Si cica dureaza 2 saptamani. Asteptam si vedem. Sper sa rezist financiar, ca dupa cum ziceam, berea-i tare buna. 🙂

  1. Hehehe… Baftă mare, și multă bere bună 🙂 Și dacă prin drumurile tale ajungi prni Austria, încearcă un Stiegl. Cea mai bună bere blondă pe care am băut-o. Parol!

Comments are closed.