Școala de la Brașov și nevoia de aeroport

De obicei când niște oameni cu idei similare se strâng într-un loc, începe să prindă formă o școală de gândire, și apar fenomene precum Școala Ardeleană sau Școala de la Păltiniș.

Desigur, trebuie să suspectez că pe neștiute s-a format și o Școală de la Brașov, o școală de gândire politică. Ideea majoră care animă această școală de gândire este: cum să spunem cele mai mari inepții și să le facem să devină legi în statul român.

V-am mai zis de calvarelul moralității, cel care promitea să ne apere onoarea de oameni care își dau și ei drumul la inspirație pe internet. De Don Gije de la Bracheauve s-a auzit în toată țara, el era cel care propunea în 2008 ca știrile să fie preponderent pozitive, ca să ne relaxăm ceva mai mult ca nație.

Și mai recent,din județul care a dat țării prima facultate de drept din lume cu mai mult de 50% din conducere după gratii un parlamentar a venit cu o idee genială: Ce ar fi ca elevii care pleacă în străinătate să-și plătească studiile?

Pentru că e ușor să cazi în populisme, hai să vă explic de ce e o idee demnă de cascadorii râsului. În primul rând, în drepturile omului intră și dreptul de a pleca din teritoriul țării și de a mă stabili unde vreau eu. În al doilea rând, învățământul românesc nu e gratuit. Ar fi gratuit dacă nu s-ar plăti taxe pentru el; așa, însă, părinții școlerului plătesc taxe de le iese pe ochi. Dar sunt sigur că așa crede el că se întâmplă cu ăia care merg să studieze în State sau în vest, așa s-a gândit el că prosperă lumea. În plus, nu școala românească îi face pe studenții ăia oameni, ci efortul lor pus în ciuda a ceea ce-i învață școala.

Indivizii care emit astfel de idei sunt esența școlii de gândire politică brașoveană. Și vreau să dau și o explicație pentru cei care se întreabă de ce se manifestă atât de puternic supra-intelectul brașovean la București. Răspunsul e unul singur: lipsa aeroportului. Vedeți dumneavoastră, neavând aeroport, brașovenii se vor duce invariabil la București ca să vadă și ei lumea, că ăia au aeroport. Cei mai inteligenți dintre noi se vor rătăci pe-acolo, ajungând în locuri precum Parlamentul României, și vor începe să emită idei de calitate. Cred că ar trebui să fie o urgență națională construcția aeroportului de la Brașov. Autostrada, dacă se poate, ar fi mai bine să fie amânată etern.

Pentru binele țării. Aeroport la Brașov.

sursa


8 Replies to “Școala de la Brașov și nevoia de aeroport”

 1. Bogdan Popa

  Ar trebui să le spună cineva că e mai aproape aeroportu’ din Sibiu, să nu mai bată atâta amar de drum până la București.

 2. Mircea

  pana la Sibiu faci putin peste 2 ore, la fel si pana la Otopeni.
  in alta ordine de idei, atat autostrazile cat si aeroportul sunt foarte necesare.
  poate nu autostrada spre sud, dar cea care leaga Brasovul de granita vestica ar da cu siguranta un boost economiei.
  in aceeasi ordine de idei, aeroportul la Brasov va fi la fel de scump.

 3. Mih

  Cu sau fara aeroport, unii, daca nu erau deja “Mitici” (aproape un eufemism in cazul celor pomeniti), nu s-ar fi dambovitit (ratacindu-se) prin (parlamentul din) Bucuresti. Parerea mea.

 4. Dobrică

  Coresi, Honterus, Familia Mureşenilor, acum Grapă, Atomei, Paraschiv… Undeva, cândva, ceva s-a întâmplat cu oraşul ăsta.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.