Mi-a scris Costi Rogozanu misivă

Costi Rogozanu urăște clasa de mijloc, ca orice stângel ce se respectă și care urăște din toată ființa lui ceea ce este (altceva decât stângismul, pe ăla nu-l urăște).  Așa că mare mi-a fost mirarea când am văzut că mi-a adresat o scrisoare. Bine, nu mie, ci nouă, clasei de mijloc. Ăștia care suntem prea puțini, că socialiștii pe care îi iubește el atât de tare ne-au împuținat cât de tare s-a putut.

E clar că singurul lucru cinstit pe care îl poate scrie Costi către clasa de mijloc este o invitație la construit un al doilea canal Dunăre-Marea Neagră folosindu-ne doar de unelte din silex. Pentru cei ce nu știți cine e Costi, ei bine, Costi e un comunistoid de cafenea, genul pe care îl citesc și căruia îi dau share la articole oamenii dintr-un birou corporatist pe Facebook, comentând despre cum sunt exploatați de către capitaliștii răi.

Hai să vedem ce îmi scrie în misiva lui tov. Costi. Tovărășelul descrie întâi clasa de mijloc:

[…] unei “clase de mijloc” compusă în mare parte din aspiranţi precari şi de o naivitate înfiorătoare care le fac jocul celor care mai au ceva averi de apărat

Nu el. El nu se include acolo, pentru că el apără doar pe Mama Rusie și interesele ei, nefiind de aceeași naivitate. Dar hai să nu ne luăm de el de la început.

cu fiecare alegeri vă aud vorbind cum vă anulează votul preţios vreun ţăran care votează şi omul cum are el chef. Scîrba asta de rudele sărace e idioată, nu-mi indică niciun pic din educaţia pe care pretindeţi c-o aveţi

Nu, copilu’ Rogozanu, nu de vreun țăran care votează și omul cum are el chef ne temem. Nu de oamenii care muncesc ne temem, pentru că ei înțeleg valoarea muncii lor, și își votează interesele; iar interesele celor care muncesc sunt să profite cât mai mult de pe urma muncii lor; de-asta țăranul nu va vota niciodată un partid socialist. Însă în zona rurală română se votează socialist. De ce? Pentru că țăranul muncitor a fost bătut la sânge de sistemul comunist pe care îl glorifici, băi domnule Rogozanu, și el e acum e în minoritate. Într-un sat de oameni muncitori nu o să vină nimeni să ceară de la stat altceva decât să îi lase pe oameni în pace să își vadă de muncă. Băi domnule Rogozanu, țăranul e primul capitalist, nu e primul comunist. Pentru comunism militează deștepții ‘gânditori’ ca tine.

La fel și pensionarii, că sigur că ai uitat că singurii oameni care votează socialist sunt pensionarii și spuza socială din zonele rurale uitate de statul socialist în sărăcie. Și știi la ce pensionari mă refer eu și toată “clasa de mijloc”? La indivizii care au îmbătrânit și nu au niciun pic de minte și niciun pic de înțelepciune. Sunt oamenii încremeniți din punct de vedere social, pe care oameni ca tine i-au spălat pe creier, le-au băgat frica în oase, și care votează cu sărăcia, nedându-și seama că își taie orice șansă la bunăstare – din pensie, da. Sunt oamenii înspăimântați, manipulați să propage sărăcia, ca să se asigure că vor muri în mizerie. Oamenii pe care ar trebui să-i ai tu, băi domnule Rogozanu.

absolutizările cu partide diabolice şi partide luminoase – ieşiţi din clişeele anilor 90

Nu sunt clișee de anii ’90, sunt realități de 2014. Și nu există niciun partid luminos; în schimb, există diabolicul PSD.

deşi mai toţi ăştia din clasa de mijloc sînteţi (sîntem) cu un picior într-un viitor precar vorbiţi exact cum v-au turnat patronii în cap. Gîndiţi cu mintea voastră, cu facturile voastre în faţă

Aici tovarășul se include. Nu, Costel dragă, doar tu vorbești după dictare. Nu noi. Noi avem încă o coloană vertebrală.

tot mă înnebuniţi cu votanţii săraci care-şi vînd votul. Păi ei sînt mai lucizi decît voi care nu sînteţi în stare să vedeţi că un cadou pentru marele capital de 5% reducere din CAS face cît tot zahărul, uleiul şi făina date vreodată ca şpagă electorală în România

Costică, ia să răspundem la o întrebare simplă: cine plătește oamenii care muncesc? Statul sau “marele capital”?

m-aţi înnebunit cu frica de taxe. Păi lupta voastră trebuie să fie cu ridicarea taxelor de pe umerii mijlocului şi sărăcimii, dar mărirea taxelor pentru privilegiaţii ultimului sfert de veac. Nu sînteţi în stare de asta […]

Nu-mi stabilești tu priorități. Nu îmi spui tu ce trebuie să gândesc. Și știi de ce ne e frică de taxe? Pentru că suntem din ce în ce mai puțini, sărăciți prea tare de taxe prea multe, puse aiurea. Dar bine, cineva ca tine care e un întreținut, care nu produce decât fum, nu are cum să înțeleagă. Lipitorile sociale de stânga nu au cum să priceapă că iPhone-ul ăla din mâna lor e făcut prin muncă, nu e dat de stat.

puneţi botul la balivernele neocon ale Monicăi Macovei

Lasă, am pus destul botul la balivernele neocom ale tale. Auzi, nu ne lași pentru Rusia? Sau China, sigur China e mai bună.

mai toţi sînteţi pînă în gît vînduţi băncilor

Nu putem toți să mâncăm de la masa celor care te hrănesc pe tine. Avem coloană vertebrală și creier.

vedeţi scandaluri Microsoft, Eads şi vă spuneţi că e un caz special românesc. Nici în 25 de ani n-aţi înţeles că aşa funcţionează capitalul şi că trebuie să atacăm mult mai radical realităţi sociale absolut de neconceput pentru un cetăţean din ţările vestice pe care le iubiţi aşa de mult

vă e frică de vreo critică a capitalului, să nu fiţi cumva acuzaţi de comunism moscovit? Păi puneţi mîna pe o carte şi citiţi ce-a făcut comunistul de Franklin D. Roosevelt. Pretindeţi că citţi de vă spargeţi şi aţi rămas cu “progresismele” nouăzeciste în cap impuse de doctrinele neoliberale în apogeu pe atunci

Costi, numai oameni ca tine cred că așa funcționează capitalul. Stai pe fundul tău, nu trebuie să ataci nicio realitate socială. Nu mai fă tu reguli pentru cum să trăiesc eu. Nu de alta, dar le faci prost, le faci pentru trântori ca tine și vipere anarhiste ca prietenii tăi.

Și nu ne e frică de o critică a capitalului. Nu frică ne e. Ne e scârbă, scârbă de leniniști și staliniști ascunși sub hainele de preoți ai “egalitarianismului”. Nu urâm polemica, pentru că înțelegem ideea de progres prin schimbul de idei. Urâm minciuna, monologurile mincinoase și manipulative pe care le promovați. Urâm să nu fim ascultați, urâm să ni se predice. Urâm să ni se spună cum trebuie să gândim, că dacă nu gândim ca tovarășul Rogozanu suntem cele mai groaznice ființe din lume. Și nu suportăm să discutăm cu oameni care cred cu îndârjire că singurul mod în care se poate ajunge la armonie este prin eliminarea fizică a adversarului.

mulţi sînteţi decreţei, încă vorbiţi de speranţe politice care nu includ scenarii nefericite. Viaţa nu e presărată după filozofia voastră cu boli grave, cu şomaj, cu lipsa de şanse. Sînteţi absolut nebuni să credeţi că autoorbirea asta “tinerească” poate continua la nesfîrşit.

Rogo, cât de superior trebuie să te simți. Nu, Rogo, tu înțelegi greșit lucrurile. Nu suntem auto-orbiți “tinerește”. Suntem cât se poate de realiști. Și știm că viața e scurtă și grea, și nu vrem să tragem după noi niște putori care nu știu decât să sugă din munca altora. Vrem ca munca noastră să nu fie spoliată de niște trântori, vrem ca, din contră, să ajute să facă lucrurile din jur mai bune. Inclusiv pentru oamenii bolnavi, pentru cei lipsiți de șanse. Tu ești cel care îi vrei pe oameni săraci și bolnavi. Eu îi vreau bogați și sănătoși. Vreau ca eu și cei din jurul meu să nu ne temem de ziua de mâine. Vreau ca noi cu toții să prosperăm. Inclusiv tu, băi domnule Rogo, tu, ăla care îmi vrei mie răul, și îmi pui pe umeri mai mult decât ar trebui să duc.

sîntem furaţi, dar mult mai complicat decît credeţi. Sîntem storşi de un sistem mult mai subtil decît vreţi voi să credeţi. Investitorii străini au şi ei un rol dur, ei sînt de ceva ani noii “baroni”.  Şi ne pasc reacţii naţionaliste dure împotriva exploatării exercitate de multinaţionale

De ce ești ipocrit, Rogozane? De ce ești mincinos, de ce zici că “ne pasc reacții naționaliste”, când tu ești acolo, între ei, punând paie pe foc, încurajând naționalismul anarhist. Ne pasc reacții naționaliste conduse de către tine, Rogozane. Cât de mincinos poți fi, mă? Tu ești bețivul care își bate femeia și după aia urlă la ea că o paște o bătaie soră cu moartea dacă se mai lasă bătută de toți bețivii. Ești ipocrit și mincinos, Rogozane.

sînteţi cu adevărat proşti, mai proşti decît precarii pe care nu-i înţelegeţi, v-aţi epuizat în muncă şi ură, faceţi glume cu Dorel toată ziua şi nu vedeţi că v-aţi infantilizat complet la job tot încercînd să rezistaţi pe o piaţă unde trebuie să vă fraieriţi între voi

Da, Costi, noi suntem proști că muncim, mă. Nu putem toți să trăim de pe urma protestelor în cafenele și pe Facebook. Unii mai trebuie să facă ceva ca să poată trântorii să trăiască fericiți și revoltați.

şi tot pentru că vă e frică şi de propria umbră, o mai daţi şi pe rasism, sexism, începeţi să mai aveţi şi dorinţe “dacice” de purificare a rasei

Confunzi, Rogo. Confunzi lucrurile. Dar dacă mă faci pe mine rasist, sexist și ultranaționalist, nu ai idee despre ce vorbești. Și e clar, ai demonstrat cu vârf și îndesat că habar nu ai despre ce vorbești.

Clasa de mijloc e alta, Costi Rogozanu. Nu sunt oamenii ăia răi din imaginația ta, suntem altfel. Nu noi suntem cei care propunem genocide, ci tu. Arunci pe noi niște etichete false, pentru că așa îți continui opera de spălare a creierelor. Dar ce faci e să te descrii pe tine însuți și pe monștrii pe care îi creezi. Tu ești cel care vrea să elimine clasa mijlocie, să trăim toți, bolnavi, în sărăcie.

Tu ești problema, Costi Rogozanu. Scrisoarea asta nu ai scris-o pentru clasa mijlocie, pentru că nu o cunoști. Scrisoarea asta ai scris-o pentru tine, și pentru monștrii din capul tău. Delirezi, și arunci asupra noastră păcatele din capul tău. Cei ca tine au distrus România în 45 de ani. Nu mai bine te muți în Coreea de Nord, să fii liber acolo? Și lasă-ne pe noi să încercăm cu capitalismul, că de comunism suntem sătui.

JosCapitalismul


23 Replies to “Mi-a scris Costi Rogozanu misivă”

 1. DanC

  Mai sint zarghiti de astia, o gasca intreaga la criticatac.ro
  Ernu e si el un specimen super (mindru nascut in URSS si pro-rus mascat in pro-comunist politically correct), plus unu’ Claude Karnouh (francez fugit din tara lui pt ca a spus niste timpenii pro-naziste/comuniste) etc.

 2. Razvan

  Super-waste of time: un dreptist injura un stiangist. Ambii cred ca argumentele proprii sunt imbatabile si ca cei ce le refuza sunt boi. Boring.

 3. Razvan

  ooo, cineva s-a supi si acum e pufi…:( asa e, eu sunt detinatorul adevarului absolut. nu am vrut sa o spun pur si simplu asa, pt a nu rani sentimente etc. acum serios…nu sunt troll. doar ca prea multa vehementa si injuraturi back and forth “PSD diabolic”, “tzaranii” etc etc Intre timp toata clasa politica e interesta doar care are puterea de a fura mai mult. nu se deosebesc in niciun fel: PSD, PNL, PDL, PMP, PNT etc etc. mi se pare o super-pierdere de timp sa te inflacarezi si sa te contrezi in idei cu altii. that’s all. over and out.

 4. Razvan

  Mc frumos. Ia o ceapa..:) tb sa fie atat de rewarding sa scrii multe cuvinte despre unii oameni si ideile lor, sa le demontezi (aparent) toata constructia logica pt ca apoi privind de sus, cu un picior pe lesul adversarului ideologic rapus, sa exclami triumfator “I-am spus-o. Nu mai are ce zice acum…” Intellectual jerkoff, pare-mi-se, dar na, daca Rogozanu e la pamant, cazut sub greutatea constructiilor logice dar si a stilisticii impecabile, o fi meritand tot efortul, mai stii..? !

 5. DanC

  @Razvan: Stinga nu e la fel ca Dreapta. Stinga e inferioara Dreptei. Si istoria o arata din belsug: s-a incercat din 1917 de multe ori si a iesit un rahat de fiecare data. Stinga, extrema-stinga (socialismul, comunismul) sint niste Ponzi Schemes. Marxismul e un Ponzi Scheme.
  Iar PSD, PNL, PDL etc sint Stinga, cel mult Centru-Stinga.

 6. Dorin Lazăr

  @Razvan: Îți mulțumesc pentru contribuția extraordinară prin comentarii la acest blog. Cred că vigoarea ta intelectuală merită exprimată individual, și să devii o voce politică unică în lume. Fă-ți un blog și scrie acolo, te rog.

 7. Razvan

  Cata finetze sarcastica…. (ahem..) voi da curs invitatiei. Trafic degeaba pe acest boutique blog pt connaisseuri.

 8. Pingback: Sinteza săptămânii 44 din 2014
 9. grasomega

  @razvan: Asa-i ca nu te-ai dus la vot, ca n-ai avut cu cine sa votezi? Ca toti sunt o apa si-un pământ? Luceafar care esti tu, in lumea ta, nemuritor si rece…

 10. Razvan

  @grasomega: m-am dus. si nu am votat cu Ponta. Desi la cat de nazisti sunteti pe aici si Ponta-obsessed, tot degeaba. Oricum nu ai inteles nimic din postarile mele, in care idea era: stop hating cu atata pasiune, altfel nu e mare deosebire intre voi si Gadea cand face spume la gura. Si nu stiu de tine, dar eu am prins cam ce a fost mai nasol in communism asa ca ma irita rau sa fiu bagat in oale ideologice de-astea,

 11. Silviu

  Mie, baiatul asta, Rogozanu, mi se parea un tip istet, la teve. Vad ca ma insel. E doar un prostanac care a citit ori prea mult (si degeaba) ori prea putin (si n-a inteles mare lucru).
  Banuiesc ca scrisoarea lui mi se adreseaza, pentru ca:
  – M-am nascut in ’72 (ceea ce, se pare, ma face automat un decretel, desi atat eu cat si fratele meu mai mic am fost cat se poate de doriti de parinti si de bunici!)
  – Am doua proprietati imobiliare, o masina eu si una sotia, locuim in Bucuresti, petrec anual vreo 15 zile in strainatate (in concediul de vara), am studii superioare (doctorand), am cont pe facebook si urasc comunismul…

  Costi Rogozanu foloseste clisee stupide si generalizari abuzive, atunci cand vorbeste despre clasa de mijloc. Eu si multi alti romani din aceasta “clasa de mijloc” nu suntem doar cele de mai sus, ci si multe altele. Iata cateva detalii privind contributia mea societatea in care traiesc.

  Muncesc de la 18 ani si am lucrat pe toata perioada facultatii cu carte de munca. Recunosc, am avut bursa de studiu si chiar de merit in facultate, dar am platit taxe pe salariu cu varf si indesat. Am lucrat in strainatate ani buni (organizatie internationala) si am venit cu banii in tara, desi puteam sa ma stabilesc prin Europa si s-o duc binisor. Vorbesc si engleza si franceza si mi s-a propus o extensie de contract de 5 ani, dar am zis pas pentru ca sunt sentimental si mi se pune un nod in gat cand aterizeaza avionul pe Otopeni. Daca asta ma face nationalist-extremist, atunci recunosc, sunt vinovat. Intors in tara, am cumparat doua apartamente si un Logan. Puteam sa cumpar un apartament si un BMW, dar am zis ca mai bine stimulez piata imobiliara interna si industria auto din tara. Am gresit? Eu zic ca nu. Platesc anual, inca din februarie, impozitele pe proprietate – integral. Am facut studiile doctorale cu plata. N-am calculat, dar cred ca in cei trei ani de scoala doctorala am returnat, practic, statului, aproape toate bursele studentesti incasate in 3 ani de facultate.Asa ca nu ma recunosc printre acei “aspiranţi precari şi de o naivitate înfiorătoare” de care vorbeste CR. Cred ca Rogozanu se uita in oglinda – poate el aspira sa-l considere lumea un fel de guru, ca pe CTP sau Cristoiu. Succes, c..ae, da’ mai ai de tras.

  Nu consider capitalismul ca fiind perfect, dar nu ma pot impiedica sa observ ca functioneaza mult mai bine decat comunismul. Rogozanu, tu ai varsta fratelui meu mai mic, aveai 12 ani la revolutie, ce ai inteles tu din socialismul ceausist, frate?
  Apropo de taxe si impozite, consider ca sunt destul de mici impozitele pe cladiri, asa ca as fi dispus sa accept o crestere de pana la 30%. Dar nu 100%, cum planuieste PSD-ul. Da, vreau taxe pentru bogati, dar pana acum nu am vazut asa ceva la PSD. De ce? Suspectez ca sunt prea multi bogati printre ei. De ce nu ii scrii tu, mai Rogozanu, parlamentarului PSD Hrebenciuc, care dorea sa-si traga numai cateva zeci de mii de hectare de padure? Ia zi-mi tu ce critica a capitalismului face pesedistul Hrebe, hai!

  “puneţi botul la balivernele neocon ale Monicăi Macovei”
  Pardon? Habar n-am despre ce vorbesti. Eu l-am votat pe Iohannis. Sunt destul de batran sa recunosc un extremist, iar madam Macovei e o extremista, in felul ei. Deci, nu.

  “Scîrba asta de rudele sărace e idioată, nu-mi indică niciun pic din educaţia pe care pretindeţi c-o aveţi”.
  Pentru ca nu vreau sa-mi bat capul cu chiriasi, tin al doilea apartament la dispozitia rudelor mele si ale sotiei (oameni din comune si orasele din Baragan si Dobrogea). Noi nu avem copii, dar fratele meu, sora sotiei si verii nostri au in total 8 copii la 5 cupluri. In timpul verii ii aducem pe cei mici in cate o vacanta la Bucuresti, doua-trei saptamani. In restul anului, cele doua nepoate ajunse studente stau in apartament, desi sunt cazuri sociale (un parinte somer) si ar putea beneficia de camin gratuit de la stat. Am zis ca e mai bine sa lase pe altii mai saraci sa primeasca ajutorul statului si sa se invete cu raspunderea de a avea grija de o casa, in pregatire pentru cea pe care o vor avea, fiecare dintre ele, in viitor. In concluzie, eu fac mai mult pentru niste tarani amarati decat faci tu cu propaganda ta de doi bani, Rogozanu. Siktir!

  Nu cred ca “viaţa e presărată (…) cu boli grave, cu şomaj, cu lipsa de şanse” (quote Rogozanu).
  Mi-am facut pensie privata si asigurare de sanatate privata. Nu sunt alarmist, dar sunt o fire independenta, stiu valoarea muncii si nu imi place sa depind de altii. Nici ieri, nici azi, nici in viitor. Prin urmare, nu am fost niciodata somer, pentru ca am muncit din greu (rezultatul: ma trezesc singur la 6 dimineatza si apoi, din 30 in 30 de minute, iepureste, pana la 8, ora dincolo de care pur si simplu nu mai pot sta in pat). Nu am fost bolnav si m-am preocupat de propria sanatate, iar cand m-am ingrasat de stres vreo 8 kg, am renuntat la paine si mezeluri si le-am dat jos in 4 luni. Nu fumez, nu beau alcool decat ocazional si nu am consumat droguri niciodata. Port centura de siguranta in masina si nu am avut nici un incident in 15 ani de cand am carnet auto. Asa ca sunt contributor net la sistem, nu consumator. Deci, dublu siktir!

  Cred ca fiecare are o sansa, dar sansele nu vin din cer, ci din munca, interes si preocupare. Prin urmare, nu am nici o intelegere pentru oamenii neseriosi, dezinteresati, care cred ca statul trebuie sa le faca si sa le dreaga si, eventual, sa-i inteleaga pentru ca ei nu pot sa se descurce in viata. Putin imi pasa daca sunt tarani sau oraseni, romani sau tigani, unguri, nemti sau armeni, femei sau barbati, negri sau albi. Desi m-am nascut si am locuit la oras, la scoala generala am nimerit intr-o clasa in care un sfert dintre copii erau tigani si un sfert erau fii de tarani. Situatia s-a repetat la liceu. Am calatorit in 29 de tari si am muncit in 6, cu albi, negri si asiatici, fara vreo problema. Cred ca am vorbit cu mai multi negri decat a vazut Rogozanu la televizor. Am o optime din sange grec, dupa un strabunic din partea tatei. Am donat sange pentru un coleg ungur accidentat (era din Budapesta) si am impartit biscuitii mei populari adusi din Romania cu un rus si un nigerian. Asa ca, hai siktir in rafala, băi băiatule, cu acuzatiile tale de rasism si xenofobie!

  “mai toţi sînteţi pînă în gît vînduţi băncilor” = N/A
  Ca unul care am crescut intr-o familie care a trait din CAR in CAR (tu erai mic, Rogozanu, n-ai de unde sa stii), am oroare de datorii la banca sau la altii. Siktir cu boltă.

  “Sunteti (suntem) cu un picior într-un viitor precar, vorbiţi exact cum v-au turnat patronii în cap”.
  Alte doua chestii care ti se aplica tie, mai Rogozanu, nu mie. Eu am lucrat cu sefi, nu cu patroni, pentru ca patronii nu aveau timp si nevoie sa priceapa ce fac eu pentru firma lor si, oricum, plateau pe altii sa inteleaga. Cu patroni (asa-zisi) lucrezi tu si altii ca tine, de va manipuleaza gaozari precum Ghita-RTV sau Voiculescu si aveti impresia ca va bateti pe burta cu Richard Branson sau Bill Gates. Siktir in avalanșă.

  “Sîntem furaţi, dar mult mai complicat decît credeţi. (…). Investitorii străini au şi ei un rol dur, ei sînt de ceva ani noii “baroni”. Şi ne pasc reacţii naţionaliste dure împotriva exploatării exercitate de multinaţionale”
  Pai, ce vrei sa facem, gurule? Sa-l lasam pe Hrebe n pace, nu-i asa, ca are si el de rostuit un fiu, si hai sa dam foc la IKEA! Marsh mă, de-aci… Eu am prieteni africani si am trait un an in Nigeria, imi spui tu mie de ce sunt in stare multinationalele?

  “trebuie să atacăm mult mai radical realităţi sociale absolut de neconceput pentru un cetăţean din ţările vestice pe care le iubiţi aşa de mult”.
  Bun, inteleg ca vrei sa platesc 50% impozit, nu doar 16%. Nu, mersi, mi-e de-ajuns ca-i platesc ratele la banci maica-mii, plus taxele pe salariu, plus impozite, plus acciza pe benzina. Ma rog, nu beau cafea si nu fumez, ar trebui sa ma simt vinovat ca fentez acciza pe ele, nu-i asa? Ieși, ma, afară!
  By the way, nu iubesc nici o tara asa vestica asa de mult cum crezi tu. Am o tara natala, o respect si o stimez, si mi-e de-ajuns. Eu cu tarile am relatii normale, principiale, le vizitez, le cunosc dpdv turistic, le laud sau le critic pe facebook – totul pana la iubire.

  “Sînteţi cu adevărat proşti, mai proşti decît precarii pe care nu-i înţelegeţi, v-aţi epuizat în muncă şi ură, faceţi glume cu Dorel toată ziua şi nu vedeţi că v-aţi infantilizat complet la job tot încercînd să rezistaţi pe o piaţă unde trebuie să vă fraieriţi între voi.”
  Aici e evident ca vorbesti din propria viata si experienta, pentru ca esti neinteligibil. Prin urmare, n-o sa ma obosesc sa-ti descifrez balmajelile si cu atat mai putin sa raspund la ele.

  Apropo de vot.
  Nu ma deranjeaza ideea ca unii, tarani sau oraseni, voteaza cum le zice primarul in schimbul unui kil de ulei sau pentru o galeata. Ma deranjeaza ca se vand atat de ieftin. M-am asteptat mereu ca acesti oameni, sau macar unii dintre ei, sa ia uleiul si galeata si sa voteze cu cine prefera ei, nu cum le zice ala care i-a mituit. Sau, dupa doi-trei ani, cand au vazut ca au fost prostiti, sa ii dea foc la casa primarului care i-a prostit (seen that in Kosovo). Din pacate, multi sunt prea prosti pentru asta. Sau le lipseste mandria. Sau ambele. Dar nu ma supar pe ei, cum nu ma supar pe vant sau ploaie. Insa nici nu ma simt obligat sa ii aprob sau sa accept prostia lor. Asa ca atunci cand sunt dusi cu autobuzul la dat declaratii, la politie, nu pot decat sa ma bucur. Ca atunci cand, in loc sa injur ploaia, ma felicit ca am mereu o umbrela in masina.

  Last but not least,
  pe cine mo…ții m…tii faci tu decretel, la..ă trista?

 12. Alex Telea

  @Silviu: Nu am cuvinte. Am citit de 2 or (si jumatate) textul tau. Multumesc pentru efortul depus pentru a-l scrie. E tot ce pot sa spun.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.