De ce nu scriu ce îmi zic alții

Dorin, ce fain ar fi dacă ai scrie tu despre… e întotdeauna începutul unei idei proaste. Mi-am amintit de chestia asta citind o postare atroce despre cum fiecare femeie e schizofrenică, pentru că în ea trăiește un înger, un demon, o înțeleaptă, o prințesă și o scorpie. Între comentatori, un mare maestru sugera că, după o astfel de postare, nimic nu ar fi mai nimerit decât ca autorul/autoarea să scrie despre cum: “dacă bărbatul e creatorul și femeia ca apa, cine e ea fără bărbat?”

Astfel de subiecte de scris mi se par geniale, și sunt câteva care mi-au fost propuse și mie. Și recunosc, motivul pentru care nu scriu așa ceva este că am absolvit clasa a III-a cu note destul de bune, și simt că nu trebuie să mă comport ca un retardat social care crede că fiecare alăturare de cuvinte poate fi un subiect de discuție potrivit.

Și să fim serioși. Chiar vreți să scriu despre cum bărbatul e creatorul și femeia ca apa? O să-mi spuneți că subiectele voastre sunt mai mișto, mai raționale sau mai inteligente. Pentru voi. Nu pentru mine. Poate nu gândesc așa cum vă așteptați voi și o să fiți dezamăgiți să aflați că e o problemă cu chestia super-mișto pe care ați făcut-o sau gândit-o. Poate e fix o chestie care pe mine mă deranjează. Poate eu nu am aceeași viziune ca voi, și ar fi păcat să v-o stric. Mai ales că mie mi-ar face o plăcere deosebită, sunt un antagonist, e felul meu de a mă exprima.

Mă amuză că toată lumea are idei pentru mine: “ce mișto ar fi să faci aia, să zici aia, să scrii aia, să gândești aia”. Am o vorbă pe care o tot repet: banii altora sunt cel mai ușor de cheltuit. Pentru cei care vin să îmi propună subiecte am o întrebare: da’ mă, internetul e mare, voi de ce nu vă exprimați?

De-asta nu scriu articole pe 50€, de-asta nu preiau decât chestii în care cred, de-asta blogul ăsta se numește dorinlazar.ro. Ăsta sunt eu, și cui nu-i convine îi promit că îi trimit înapoi banii prin poștă în 30 de zile.

some-like-it-red
Sursa: Internet. Pentru acele momente în care nici Google Images nu poate identifica sursa.

 


12 Replies to “De ce nu scriu ce îmi zic alții”

 1. Manuel Cheța

  Mi se propune si mie si, daca mi se pare o idee buna, atunci scriu.

  Cand mi s-a propus si am scris a iesit ceva fain 😀

 2. Andreea

  Decat sa pierzi timpul scriind despre asemenea frustrari, nu mai bine scrii de programare, politica, economie, etc?*

  PS: am vazut ca se poarta asteriscul dupa frazele sarcastice, sper ca l-am folosit corect.

 3. krossfire

  Hmm, eu incerc de vreun an sa patrund treptat in lumea concursurilor si publicisticii europene/britanice. Imi amintesc ca la un concurs, unde o nuvela fusese pusa pe shortlist iar candidatii puteau comenta intre ei (nu era si nu va fi publica prea curand, dar iti pot trimite o mostra, daca te intereseaza :)), imi spune unul: I love your writing style. You know what you should do? You should write something like China Mieville’s latest novel, but with friendlier dialogue.

  Raspunsul a fost simplu: Why? There’s already a China Mieville and he’s better at being China Mieville than I will ever be.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.