Scurte

Brașovenii știu matematică. Ei știu că suma catetelor este mai mare decît lungimea ipotenuzei (pe care, în mod neelegant, au denumit-o impotenuză) și că nimeni și nimic nu ar trebui să le supere cunoașterea atît de bună a matematicii. În consecință:

Brasov-traversat-peluza
Pe ambele părți e asfalt. Brașoveanul însă o ia pe unde știe că e mai scurt.

***

Mi-am refăcut compasul politic. Ca de obicei sunt în cadranul din care n-a ieșit nici o personalitate, nici un sfînt, nici un dictator. Eu l-aș numi ‘cadranul oamenilor de bun simț’, dar studii făcute în US arată că e cadranul celor cu iQ mai mic.

cadran-politic-2013
Puteți să vă faceți și voi cadranul pe politicalcompass.org.

***

Weekend-ul ăsta am mers să văd meciurile din cupa Hockey ROCKs. Am cam luat bătaie, dar s-a jucat frumos. Hai că poate anul ăsta facem ceva surprize 😀 Poze de la prima seară de hockey la Radu pe blog.

PS: Ah, nu, e cadranul cu Friedman. Da’ cine știe de Friedman? Măcar un Guță, un Salam, ceva, alea celebrități! 🙂


9 Replies to “Scurte”

 1. Vlad

  Dacă un spațiu verde e bine amenajat și întreținut, nu e nici o problemă dacă oamenii umblă pe acolo. Dar aia necesită, cum să zic, nu prea-mi vine mie cuvântul în limba română, … muncă!

 2. VOC

  Da. Dacă ar sta toată lumea cu mătura în mână aunci n-ar fi nicio problemă dacă oamenii ar arunca mizerii pe jos.

 3. Vlad

  Brașov, de exemplu, e mai curat decât New York (motivele aici sunt multe). Și cu toatea astea spațiile verzi în New York arată de zece ori mai bine. Motivul e relativ simplu – cineva se ocupă de ele (de exemplu, dacă e spațiu public, primăria). În Central Park nu-ți zice nimeni “Nu călca băăă pe iarbă!!!!”.

  Dacă pornești de la ideea că trebuie doar plantate semințe și tăiată iarba când crește, rezultatele nu vor fi grozave.

 4. Dorin Lazăr

  Soiurile de iarbă care cresc pe-aici cer multă apă. În NY bănuiesc că totuși umiditatea e destul de mare. Sigur, astea sunt motive tehnice, și da, primăria ar trebui să se îngrijească de spațiile verzi. Dar ai aici un echilibru între resurse financiare ce obții. De bine de rău Brașovul e încă ceva mai ok decît alte orașe, pe-aici se mai udă parcurile.

 5. Vlad

  Nivelul anual al precipitațiilor în New York e pe la 1200 mm. N-am găsit statistici pentru Brașov, dar nu m-ar mira dacă e pe la 700-1000mm anual, având în vedere media pe țară e pe la 650mm, iar, subiectiv vorbind, mie întotdeauna mi s-a părut că în Brașov plouă mult peste medie ;). Deci eu zic e că diferența nu ar fi chiar atât de mare.

  Eu susțin că dacă un spațiu verde intravilan e bine întreținut, atunci va arăta bine, chiar dacă calcă lumea pe el. Dacă nu e întreținut (și marea majoritate nu-s), mai bine e să pună naibii beton, că măcar nu generează praf.

  Și sunt de acord, Brașovul nu o duce rău deloc :).

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.