Se caută o piesă și-un hashtag

Avem un cântec pentru cele 15 minute în care astăzi, 15 martie 2019, românii vor să nu mai muncească. Se numește #șîeu, și e imnul campaniei „România vrea autostrăzi”, o campanie în care românii vor face o pauză de 15 minute pe 15 martie, idee pe care o repet pentru că e atât de lipsită de logică încât încă sunt uimit că cuiva i-a dat prin cap chestia asta.

Suntem oameni mari și teoretic știm că pentru a face niște lucruri una din opțiuni nu este să stăm degeaba. Dar doar teoretic, pentru că practic, românii încă mai savurează victoria pe care au obținut-o anul trecut prin neprezentare, arătând că adevărata mânie a românului se arată în momentul în care nu face nimic. Românul e aprig la lene, și aspru in absentia. Cam asta vrea să transmită, cred, și acest proiect #șîeu, care ar fi putut să fie dublat de 15 minute de protest pro-LGBT, de ce nu? Putem să tragem chiulul și pentru ei, am mai făcut-o o dată anul trecut!

Desigur, și de data asta e vorba de strategie. Nu muncim 15 minute și țara merge mai departe. La fel cum, de exemplu, guvernul României protestează în ultimii 20 de ani, neconstruind autostrăzi; un semnal de alarmă pe care românii nu îl iau suficient de tare în serios. Dacă atunci când tu, ca simplu cetățean, faci o grevă de 15 minute, ai un efect atât de mare la nivel național, îți dai seama cum e când guvernul face o grevă la nivel național de vreo 20 de ani? PROBLEMA E GRAVĂ!

Și cred că ar trebui să facă un cântec și să aleagă un hashtag pentru asta. Că de fapt asta e problema și nu o înțelegem noi – Guvernul României e în grevă de foarte, foarte mulți ani, dar nu are o piesă cu Voltaj și un hashtag decent ca să ne revoltăm cu toții. De-aici și cele două Românii de care vorbea Ponta – una are hashtag, cealaltă e fără.


3 Replies to “Se caută o piesă și-un hashtag”

  1. Remington Steele

    Pauză 15 minute vineri la ora 15, când mulți nu mai lucrează, iar alții sunt deja pe Valea Prahovei așteptând în coloană? Inteligentă mișcare! 🙂

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.