Se pare că nu merg la webstock

M-am înscris acum două săptămâni, și pe mine, și pe proiectul meu. Acum vreo două zile am primit răspuns că “mulțumim că te-ai înscris, îți zicem în câteva săptămâni dacă te acceptăm”. La chestia asta, dragă Webstock, îți zic “up yours” și îmi văd de treabă. Nu așa se fac lucrurile.

Tot acum două săptămâni i-am întrebat dacă pot să dau bani ca să merg pentru că nu am chef să le scriu ca sclavul articolele obligatorii. Cum explicam în ceva postări mai vechi nu sunt genul de om care își umple blogul cu articole publicitare inutile, doar ca să-i gâdile la orgoliu pe ceva băieți de Internet. Mi s-a explicat că soluția e să merg ca și companie. Cu alte cuvinte:

 1. Webstock e un eveniment select unde oamenii din spate decid cine anume merge și cine nu. Deja încep să fie aprobate proiecte și oameni ca participanți la Webstock. și nu prea văd vreun motiv ca înscrierea mea sau a proiectului meu să nu fie tratat la fel ca celelalte înscrieri care au fost aprobate. Am 12 ani de blog1)în 2003 nu scriam pe WordPress, ci pe un site făcut de mine după care am început pe deviantArt și pe blog.com. Ambele șterse între timp, și în mare parte conținutul l-am lăsat la pubelă acolo, am probabil cel mai interesant proiect din online din 2015. Ar trebui să fiu speaker la chestia asta, nu pișcotar acreditat.
 2. Nu îmi răspunzi după aproape două săptămâni cu “Am primit solicitarea dumneavoastra de participare la evenimentul Webstock 2015, pentru care va multumim. Urmeaza sa va transmitem daca va veti regasiti printre participantii din acest an.”. Dincolo de lipsa diacriticelor – pentru un eveniment care se pretinde că aduce spuma online-ului românesc să trimiți chestii fără diacritice e o jignire dintr-o cu totul altă categorie – este primul eveniment de care aud eu care să-mi răspundă după două săptămâni că “mai așteaptă, ne doare-n fund de planurile tale, poate dacă te anunțăm în ultima zi vii, bă sclavule?”. Dacă vin am nevoie să îmi fac o rezervare la hotel, să îmi scot de pe agendă niște activități, să-mi pun altele.
 3. Așa, lipsa diacriticelor. Băieți, fete, e 2015. Nu mai suntem în preistoria online-ului să vi se ierte exprimarea fără diacritice. Pe bune, când m-am apucat de blog era un pic mai dificil să scrii cu diacritice, de-aia textele mele vechi erau scrise așa. În 2015? E inadmisibil. Am scris pe blogul meu de suficient de multe ori cât de ușor e să folosești diacritice, despre cât de importantă e scrierea corectă. Vreți să vă vin ca speaker, să vă explic de ce sunt importante diacriticele? Aștept oferta pe adresa de mail binecunoscută.
 4. Lipsa unei agende. Hai să zicem că îmi înghit jignirea și dau 250 de lei pentru participarea la Webstock (parcă atât era). Nu ar fi mult, mai mult m-ar costa un hotel decent în București, poate chiar hotelul la care organizează ei evenimentul fiindcă sunt genul ăla de fandosit. Pe ce să dau banii? (screenshot mai jos).
2015-09-06 05_51_05-VorbitoriWebstock
V-a spus cineva că “în curs de confirmare” cu patru săptămâni înainte de eveniment înseamnă că oamenii nu vin? Screenshot făcut la: 2015-09-06 05:51:05

Nu prea îmi pasă ce rațiuni stau în spatele genului ăsta de organizare. Din punctul meu de vedere ați putea anula evenimentul cu totul. Anul trecut au fost fix trei prezentări interesante, dacă țin bine minte. Vlad Petreanu, Vali Petcu, Ovidiu Eftimie. Acum cred că niciunul dintre ei nu se mai duce să vorbească acolo – s-or fi săturat și ei. Așadar, ce să mai caut eu acolo? Nu mai bine stau eu acasă să mă scobesc în nas și să mă uit la lună? Timp folosit mult mai util.

PS: Să mă uit la lună dacă o fi. Dacă nu, am nasul la-ndemână, nu mă lasă el la greu.

PPS: Un articol pe blogul meu costă mai mult de 250 de lei. Da, nu am vândut niciunul, dar nu, 250 de lei nu cumpără un articol pe blogul meu.

NOTES   [ + ]

1. în 2003 nu scriam pe WordPress, ci pe un site făcut de mine după care am început pe deviantArt și pe blog.com. Ambele șterse între timp, și în mare parte conținutul l-am lăsat la pubelă acolo

18 Replies to “Se pare că nu merg la webstock”

 1. Cristian

  Cred că ți-ar fi plăcut să mergi la Webstock. Noua Zeelandă trebuie vizitată măcar o dată în viață. Trebuie avut grijă cu Australia, noi românii avem nevoie de viză. De obicei se găsesc zboruri spre Noua Zeelandă cu escală prin Australia.

 2. autechre

  @Z3Ro: Diacriticile sunt date dracului. Nu exista un sistem clar care sa mearga de fiecare data, numai carpeli. Ba s si t cu sedila, ba cu virgula, ba afisat patratel in loc de litera corecta (ameteli cu seturile de caractere), ba fonturi diferite pentru literele normale si cele cu diacritice, ba imposiblitatea de a da Find in browser la pagini cu diacritice daca nu introduci exact caracterul cu diacritice corect (ex. soluţie). Totul lasa impresia de improvizatie.

 3. Cristian

  Dorin folosește fontul Georgia pe blog, font care nu are diacriticele pe Windows XP. Dumneavoastră încă folosiți Windows XP pentru a naviga pe internet?

  Dorin ar putea să înlocuiască fontul cu un font web care vine cu toate diacriticele.

  Pentru „find” în browser la pagini sugerez migrarea la Google Chrome. Google Chrome știe să caute textul în pagină ignorând semnele diacritice. Poate într-o zi o să treacă și celelalte browsere la căutare în pagină folosind normalizare NFC

  În 2015 nu mai avem probleme cu diacriticele. În 2015 încă avem probleme cu educația.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.