Secretul unui motivațional

În glumă, vineri seara am scris un articol despre ‘secretul succesului’. Articolul acela e ceea ce s-ar putea numi ‘inside joke’, o glumă făcută pentru ochii unei singure persoane, care a și promis că îmi va răspunde pe măsură.

Textul e un fals motivațional, desigur. E un text plin de nimicuri, fără nici măcar un pic de gândire pus în spate. E un text scris în 10 minute, timpul de redactare, de la “Add new post” la “Publish”, timp din care mai mult de 5 minute le-am petrecut făcând altceva (adus apă din bucătărie, căutat poză și montaj Rocky).

Este un text mincinos, nu pentru că nu ar exista lucruri corecte scrise în el, dar pentru că textul respectiv nu are niciun fel de adevăr în spate, poate doar concluzia ironică de la final (care e, de departe, cea mai corectă afirmație). Este un text mincinos pentru că nu provine din exemplul sau experiența personală.

E un text ca o manea: “Valoarea mea valoarea mea n-o mai are nimenea”. Probabil are aceeași profunzime și a necesitat la fel de mult timp de concepție.

Partea tragică? Numărul de vizualizări. E un articol destul de popular, plăcut de oameni. Dovadă că probabil aș avea mai mulți cititori pe blogul ăsta dacă m-aș apuca de scris chestii ușurele lipsite de conținut, compuse în grabă doar ca să sune bine. Atunci aș fi un învingător.

victory
sursa

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.