Și încă una

Pentru că ieri am avut (involuntar) timp să scriu o postare despre niște greșeli recente ale USR-ului, nu au trecut nici măcar 24 de ore și au venit cu o altă idee extrem de creață. USR-ul propune o lege să interzică comunismul. Pentru că a funcționat atât de bine data trecută.

Nu-mi vine să cred că pot atinge un nivel monumental de eșec intelectual. Legea e scoasă din mințile unor idioți vocali care arată că nu gândesc în perspectivă. De-asta e bine să te înconjuri de oameni mai inteligenți ca tine, ca să te oprească atunci când spui o prostie, nu ca să ia prostia și s-o transpună în lege.

Adică dacă eu mă hazardez și zic „bă, știi ce? Dacă ăștia sunt proști și vor comunism, lasă-i să își facă partid și să participe organizat la discuția publică. De ce nu?”. De ce nu? Pentru că sunt pasibil de închisoare – între 3 și 10 ani. Nici măcar pentru un delict de opinie, ci pentru că îi las pe alții să facă ce vor cât timp o fac fără să deranjeze pe ceilalți.

Ce înseamnă asta? S-a zis cu tricourile cu Che Guevara. S-a zis cu steagul cu secera și ciocanul. Și, mai ales, nu am voie să vă pun la dispoziție o copie a Manifestului Comunist al lui Marx.

Sursa pentru aceste documente este https://www.marxists.org/romana/

John Lennon, ai pus-o. Ai noroc că te-a prins Chapman, că dacă nu venea USR-ul după tine.

Bravo, bravo USR. Mai vrea cineva să mă contrazică?

PS: Citatele sunt poze pentru că da, oamenii de la USR cunosc tehnologie modernă.

PS2: Urmează interzicerea lui Harry Potter, că la Hogwarts copiii sunt mereu în pericol și Voldemort este lider fascist.

PS3: Pentru că au mai scris niște oameni despre chestia asta, aveți aici niște link-uri: George Damian, Ovidiu Neacșu

Și ca să punem capac la discuția asta, Cioloș a zis că nu e ok. Din postura de prim-ministru.

Se referă și la această luare de poziție (via Sergiu):
http://www.cdep.ro/proiecte/2016/100/20/3/pvg189.pdf


9 Replies to “Și încă una”

 1. Doxatul Dex

  Esti si tu rau. Nu vezi ca acum interzisul e noua libertate? Sa se interzica stirile false, sa se interzica sa critici zionismul, sa se interzica comunismul (din nou), nazismul era deja interzis. Astept cu interes programul TV de la 7 la 10, ca ce-o sa vorbesti toata ziua, daca nu mai ai voie.

 2. Flynt

  Facand abstractie de USR, totusi, de ce cu fascismul se poate da o asemenea lege, iar cu comunismul nu?

 3. Mîțiu Ioan

  @Flynt Raspunsul simplu a fost dat anterior. 🙂
  Raspunsul ceva mai complicat ar fi ceva de genul “pentru ca elitelor le este frica”. Și asta e valabil mai ales în Europa, deoarece în SUA sunt legale și exista atât Partidul Comunist cât și Partidul Fascist American. Au câteva mii, maxim zeci de mii de membri și votanți la nivel federal – adica atât cât sa valideze sistemul fara a-l pune în pericol. 😉

 4. Daniel

  Eu il sustin pe Flynt, daca treaba cu fascismul este interzisa, de ce treaba cu comunismul nu e interzisa? Si da, asa cum sunt interzise tricourile cu Hitler, asa ar trebui interzise si alea cu Che Guevara, ca si Guevara a fost la fel de iubitor de pace ca si Hitler.

  Mai mult, nemtii l-au interzis pe Hitler, si iti dau de te julesc daca te prind cu propaganda, noi de ce nu am face acelasi lucru ?

  Referitor la subiectul USR, ar putea modifica OUG 31/2002 sa includa si comunismul – e mai simplu.

 5. Dorin Lazăr

  Voi nu sesizați problema reală, și anume că USR are o problemă cu delictele de gândire? Ce contează că fascismul e interzis? Despre asta vorbeam acum? Situația fascismului e complexă, și vine de la rolul Germaniei în Europa, și de la faptul că legile românești sunt făcute să fie armonizate cu legislația europeană. Asta nu înseamnă, însă, nimic. Vezi că am adăugat o notiță cu un articol semnat George Damian, te-ar ajuta să înțelegi mai bine problema.

 6. Perkele

  Ok, e evident de la o posta pentru cineva cu un pic de creier ca genul asta de actiune e doar un attention-whoring (adica miscare de imagine) pentru a convinge un segment de electorat mai putin dotat intelectual, dar nu credeam ca USR sunt chiar asa de disperati sa se coboare la nivelul asta si sa recicleze o initiativa PSD. tot cu ei o sa votez, dar am asteptari un pic mai mari.

 7. Ioan Mitiu

  Evident că problema e la nivel de “delict de opinie” de-aia am și dat exemplul cu SUA unde e legală existența unor partide intitulate formal “Comunist” etc.

  În rest articolul lui Damian e slăbuț. Revoluția din 1989 a fost cât se poate de revoluție și de anticomunistă doar că în ’89 comunismul însemna altceva decât în ’50. De-aia foștii politruci au fost doar înlăturați fără a fi fi linșați

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.