Simona Halep, Rexona și 5000 de pași

Zilele trecute am dat de clipul acesta pe net – un „behind the scenes” cu Simona Halep pentru o reclamă care circulă, probabil, la televizor sau pe browserele care nu au instalat un ad-blocker (care sunt din ce în ce mai puține).

[facebook url=”https://facebook.com/abisstudio.ro/videos/2218048561756729/”]

Un lucru care cumva m-a deranjant mereu la imaginea Simonei Halep este că aproape în fiecare apariție publică are o prezență foarte rigidă, în care vorbește mecanic, se mișcă robotic. De aceea m-a bucurat să văd foarte mult să văd o reclamă în care Simona apare în mișcare, dinamică, jucăușă, amuzantă, zâmbind, interacționând cu oamenii din spatele camerelor. Poate că într-adevăr nu are concizia pe care o are spotul țintă.

Ceea ce îmi amintește că mă bucură foarte tare să-i văd pe cei de la Rexona promovând ideea asta cu 5000 de pași. Idee cu care m-am întâlnit și eu în momentul în care am dat peste primele aplicații care foloseau senzorii din telefonul meu. De fapt, propunerea inițială este de 10.000 de pași, făcută de Consiliul Medicilor de la americani. Ai noștri vorbesc de mișcare ușoare măcar vreo trei ore pe săptămână, ceea ce e cam același lucru în materie de efort. Rexona ce face e să aducă un Anunț de Interes Public și să-l folosească pentru a ajunge exact la oamenii care au cea mai mare nevoie de el, oamenii care lucrează în birouri, oamenii care se îngrozesc când își dau seama cât de greu e să faci cei 10.000 de pași zilnic (cere măcar o oră și jumătate de mers, 10k sunt undeva pe la 8km de mers pe jos). Într-o lume în care uităm prea des să facem un minimum de mișcare, chiar și cei 5000 de pași propuși de Rexona sunt bineveniți.

Și aproape sigur aveți pe telefonul vostru o aplicație care să măsoare cam cât mergi într-o zi – majoritatea telefoanelor au senzorii necesari, și o aplicație ca Google Fit o să măsoare pentru tine cam cât te miști. Nu cu precizie 100%, dar destul de precis. E o aducere aminte foarte bună că merită să fim un pic mai activi.

Și da, fain behind-the-scenes-ul ăsta, una din cele mai amuzante reclame din câte am văzut în ultima vreme. Și da, faceți măcar 5000 de pași 😀