Sneaker Pimps – Becoming X/Black Sheep

Pe vremea cînd a fi hipster era mult mai ușor, pentru că netul era scump, sursele foarte puține și șansa să dai peste ceva deosebit incredibil de mici, îmi plăcea la nebunie trip-hop-ul. De Massive Attack v-am povestit ieri, iar azi o să vă povestesc despre Sneaker Pimps.

În ’97 apăruse filmul ‘The Saint’. Eram fan indirect al ‘The Saint’ (fusese difuzat la Tv cînd erau părinții mei mai tineri) deci cînd a apărut filmul cu Val Kilmer m-am dus să-l văd. Trailerul includea piesa Six Underground, și evident că mi-a rămas în minte. Dar poate ați auzit și vă mai amintiți și voi piesa, și oricum e ușor de găsit grație Youtube.

Povestea mea cu Sneaker Pimps continuă însă – cîțiva ani mai tîrziu (tot nu aveam Internet la discreție) m-am împrietenit cu un vînzător de discuri. Nu o să zic nici că erau piratate (nu cunosc conceptul) și nici că erau furate – erau doar ieftine. Lui îi dedic postarea asta, că mi-a hrănit colectia de CD-uri cu chestii valoroase 🙂

Prima piesă este Becoming X – title song pentru albumul pe care îl cumpărasem. Suna foarte aproape de curentul trip-hop care pe-atunci era (încă) la mare vogă – și e oarecum definitorie pentru stilul abordat în discul respectiv.

A doua piesă este Black Sheep – personal favorite de pe acel disc, pentru atitudinea un pic cam emo (pe care o aveam pe-atunci), pentru vocea bizară dar plăcută a solistului și pentru melodicitate.


4 Replies to “Sneaker Pimps – Becoming X/Black Sheep”

  1. Dorin Lazăr

    Mă refeream de fapt la ‘disc’ nu album 🙂 Merci de observație! 🙂
    Da, îmi place și mie Spin Spin Sugar, dar am încercat să pun piese care nu au prea avut airplay la noi.

  2. Dorin Lazăr

    Mulțumesc! Poți să te abonezi prin RSS și doar la secțiunea de muzică, nu știi niciodată cînd o să continui să postez… Nu postez ritmic, doar cînd am ceva deosebit de pus. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.