Sneaker Pimps – Becoming X/Black Sheep

Pe vremea cînd a fi hipster era mult mai ușor, pentru că netul era scump, sursele foarte puține și șansa să dai peste ceva deosebit incredibil de mici, îmi plăcea la nebunie trip-hop-ul. De Massive Attack v-am povestit ieri, iar azi o să vă povestesc despre Sneaker Pimps.

În ’97 apăruse filmul ‘The Saint’. Eram fan indirect al ‘The Saint’ (fusese difuzat la Tv cînd erau părinții mei mai tineri) deci cînd a apărut filmul cu Val Kilmer m-am dus să-l văd. Trailerul includea piesa Six Underground, și evident că mi-a rămas în minte. Dar poate ați auzit și vă mai amintiți și voi piesa, și oricum e ușor de găsit grație Youtube.

Povestea mea cu Sneaker Pimps continuă însă – cîțiva ani mai tîrziu (tot nu aveam Internet la discreție) m-am împrietenit cu un vînzător de discuri. Nu o să zic nici că erau piratate (nu cunosc conceptul) și nici că erau furate – erau doar ieftine. Lui îi dedic postarea asta, că mi-a hrănit colectia de CD-uri cu chestii valoroase 🙂

Prima piesă este Becoming X – title song pentru albumul pe care îl cumpărasem. Suna foarte aproape de curentul trip-hop care pe-atunci era (încă) la mare vogă – și e oarecum definitorie pentru stilul abordat în discul respectiv.

A doua piesă este Black Sheep – personal favorite de pe acel disc, pentru atitudinea un pic cam emo (pe care o aveam pe-atunci), pentru vocea bizară dar plăcută a solistului și pentru melodicitate.

Comments

Sneaker Pimps – Becoming X/Black Sheep — 4 Comments

    • Mă refeream de fapt la ‘disc’ nu album 🙂 Merci de observație! 🙂
      Da, îmi place și mie Spin Spin Sugar, dar am încercat să pun piese care nu au prea avut airplay la noi.

    • Mulțumesc! Poți să te abonezi prin RSS și doar la secțiunea de muzică, nu știi niciodată cînd o să continui să postez… Nu postez ritmic, doar cînd am ceva deosebit de pus. 🙂