Solenoid Experience #5 [scenetă în multe acte]

Oh, miez de fier înfășurat în sârmă! Vino la mine!

Sunt materiale simple cele care formează un solenoid. Ai nevoie de un miez de fier și-o sârmă lungă de cupru filate de mâini nevrednice, care vor înfășura miezul de fier în îmbrățișarea secretă a dansului de electroni.

La fel și Solenoidul meu cu S mare care, sunt anunțat, astăzi va ajunge. Diamantul este trecut prin mâini nevrednice până să ajungă la mâna fină pe care o va împodobi sau decolteul larg pe care îl va puncta. La fel și Solenoid, cartea, e menită să treacă prin nevrednicie către mine, cel care se va îmbogăți spiritual cu povara simțirii. Astăzi sosește Solenoid. Astăzi mă împlinesc ca om. Solenoid! Solenoid! Solenoid! Vis de fier înfășurat în sârmă, astăzi vei sosi!

E timpul să îmi pregătesc “atacul”, felul în care voi începe cartea pentru care, în mod sigur, sunt nepregătit și nevrednic. Mă simt ca hoțul care fură diamantul, nevrednic de el, aspirând la măreție. Oare mă voi putea scălda în noroiul ideilor, în acest Techirghiol de măreție? Sau voi ajunge să trag pe nas pilitură de fier ca solenoidul care, când trece prin el curentul, atrage pilitura din jurul lui?

Vom vedea.

Solenoid
Aia e o insignă pe care scrie Best Seller și pe care mi-a trimis-o Cărturești în pachet. E imposibil să nu simți un pic de autoerotism țâșnind dinspre librar. O zic pe un ton cât se poate de serios ca să nu credeți că delirez în continuare

5 Replies to “Solenoid Experience #5 [scenetă în multe acte]”

  1. Mircea

    incerc sa imi imaginez ce fel de discutii ar genera insigna aia purtata in piept 🙂
    ave Mircea! Cartarescu, that is.
    sa dam Cezarului ce-i al Cezarului… NOT!

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.