Statul român pe post de rachet

communism

Somație

Prin prezenta adresă, emisă la 17.07.2013 vă anunțăm că în 15 zile vă vom executa prin blocarea conturilor și retragerea sumei de X lei pe care o datorați statului pentru activități independente desfășurate în anul 2012.

Aceasta este prima scrisoare pe care a primit-o tatăl meu astăzi (ieri, 9 august 2013) de la ANAF. Prima scrisoare de genul ăsta, o somație care il anunță că îi vor fi blocate conturile și va fi executat silit pentru neplata unor datorii care nu există. Tatăl meu e pensionar, și, ca mai toți pensionarii din România, s-a ferit de complicații. Nu are vreun PFA sau vreun SRL, nu a avut activități independente care să fie remunerate.

Și, din păcate, nu e singurul în situația aceasta. Ca el sunt cîteva mii de brașoveni care au primit scrisori identice, cu datorii inventate de Casa de Asigurări de Sănătate. Și eu am primit o astfel de scrisoare acum jumătate de an; însă tonul de-atunci a lăsat locul unui dialog, în care eu (ca și PFA) am demonstrat că am toate plățile la zi.

Dar tatăl meu, ca mulți alți pensionari, nu are activități independente. Și acum întrebarea e: de unde i-au inventat astfel de venituri? Și, presupunînd că datoriile ar fi reale, deși nu sunt, de ce statul român nu numai că nu-l anunță pe contribuabil cu mare mare întîrziere, dar și folosește direct amenințări demne de un rachet ucrainean?

Acest fenomen e ilegal. Este un abuz al statului român contra cetățenilor care sunt prea slabi ca să se poată apăra. Marea majoritate a oamenilor pe care îi atacă sunt oameni care nu au interacționat cu brațul amenințător al convolutei legislații române. Marea majoritate vor suferi un infarct la vederea unor astfel de hîrtii.

Casa de Asigurări de Sănătate nu este la prima experiență de acest gen. Cei de la Sănătate adoră să vadă cozi enorme de oameni stînd după angajații plictisiți de la ghișee. Mai mult, de trei ori au săvîrșit un act ilegal: au publicat numele și adresele laolaltă cu veniturile imputate, lucru ilegal și în România, nu numai conform legislației europene.

În momentul ăsta nu se poate răspunde în nici un fel abuzului tovărășesc al comuniștilor de la Casa de Asigurări de Sănătate. Ei au două elemente importante: în primul rînd, e mult prea complicat să le ataci deciziile aleatorii. În al doilea rînd, nimeni nu poate să-i concedieze. Sunt invulnerabili. Ei știu că ei sunt singurii care pot încălca legea fără nici un fel de urmări.

Statul român nu e cu nimic mai mult decît un rachet de ultimă speță. Ce poți face într-o astfel de situație? Tovarășe Ponta, ceva reacții?


8 Replies to “Statul român pe post de rachet”

  1. Mircea

    tine de sistem si aproape nicaieri in lume nu scapi de asta.
    am patit ceva similar in Germania, ceva timp in urma. m-am dus peste ei, si-au cerut scuze si basta.
    dupa un timp mi-au trimis iar o depesa. nu m-am mai dus, nu s-a intamplat nimic si nici nu am mai primit porcaria aia…
    fenomenul ar deveni ilegal daca, asa cum spui tu, chiar pun in aplicare masurile respective. s-au ar insista sa platesti datorii care nu exista…

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.