Știri vechi: ce s-a întîmplat cu încălzirea globală?

Se apropie anul 2012, anul pedepsei finale, anul finalului tragic, al Judecății de Apoi. Și pînă acum vreo doi ani lucrurile erau clare – în 2012 Pămîntul o să se umfle de la căldură și o să ne înghită pe toți, cu bune și cu rele, cu păcate și virtuți.

Și totuși, unde e încălzirea globală? Pînă acum doi ani încălzirea globală era criminalul suprem, cel care avea să ne îndrepte spre sfîrșit. Pînă în 2015 nu mai aveam calote glaciare, pînă în 2020 rămîneam fără apă.

Ca orice profeție făcută cu interese puternice în spate, încălzirea globală s-a adaptat la trecerea timpului, și s-a devansat. Din 2012 în 2015, în 2020, în 2050 (cînd sigur o să crăpăm cu toții de căldură) – apocalipsa după Al Gore s-a mutat la o distanță venerabilă pentru a fi siguri că o să uităm toată povestea pînă atunci.

De ce aduc subiectul în discuție acum? E mai și mă gîndesc serios dacă să dau sau nu drumul la centrală, pentru că e prea frig. Ceva lipsește din peisaj, și anume partea cu ‘încălzirea’ din încălzirea globală. După ce în anii ’70 se vorbea despre răcirea globală în anii ’90, ’00 s-a vorbit despre încălzirea globală iar acum se vorbește despre schimbările climatice. Adică e ceva atît de vag încît să fii tu vinovat orice s-ar întîmplat. Culpabilizarea e foarte importantă în contextul ăsta.

Și totuși… Încălzire globală? Dorin, ce îți trece prin cap? Nu poți să te ocupi de treburi serioase? Precum… Centralele nucleare? Care sunt cele mai mari probleme de acum? Bucurencii zilei de ieri trebuie să mănînce și azi, deci… ce faci? (hint: va urma)

Deocamdată mă încălzesc local. Și sper ca pînă la sfîrșitul lumii o să avem suficientă energie ieftină cît să nu mor de frig. E o moarte oribilă, din cîte am înțeles.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.