Știu de unde se inspiră Ponta

Citesc și eu știrile din an în Paște, și mai dau peste cîte-o măslină de-asta delicioasă, pe care românii o înghit pe nemestecate. Nu prea înțeleg de ce; românii au o educație relativ înaintată, cu foarte mulți absolvenți de facultăți și de liceu; și nu e nevoie de un intelect extraordinar pentru a simți emanațiile dezgustătoare ale discursului tovarășului.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că este de acord cu demersul anunţat de patru ţări care cer introducerea unui mecanism pentru protejarea şi respectarea valorilor fundamentale ale UE dacă o ţară încalcă principiile statului de drept dar a adăugat că doreşte ca aceste standarde să fie aplicate în mod egal atât pentru România cât şi pentru ţările care au inventat democraţia în Europa şi care încalcă aceste principii.

[Via Agerpres]

Într-un discurs împrumutat din cursurile de știință politică de la Ștefan Gheorghiu, Ponta ne anunță că el este de acord ca România să fie sancționată pentru aberațiile conducerii lui. Germania, Finlanda, Danemarca, și Olanda au pus un memoriu la Comisia Europeană în care doresc să se apere contra abuzurilor la adresa statului de drept, și evident se referă la România, campionul încălcării statului de drept pe anul 2012 în Europa. Memoriul e elegant și nu nominalizează România, ceea ce îi permite lui Ponta să se scalde în discursul lui tipic. “Domnule”, zice el în traducere liberă, “lasă bîrna din ochiul meu, ete ditai paiul din țările occidentale!”. Bravos, tovarășe, ce bine le-ai combătut!

Ceea ce e remarcabil e că tovarășul este din punct de vedere ideologic solid; primul conducător al PSD-ului care nu numai că e mafiot, dar poate scrie și manuale de propagandă sovietică, ne explică:

Într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta, şeful executivului a subliniat că este un lucru important introducerea unui astfel de mecanism pentru că în estul Europei au existat în anii trecuţi derapaje grave de la democraţie şi de la standardele europene care nu au fost însă mult prezentate în vest pentru că aparţineau unor guverne de dreapta.

[via]

Cu alte cuvinte, tovarăși, e nasol cu dreapta, ăștia de dreapta chiar vor să taie ajutoarele sociale electoratului nostru (există o corelație directă între numărul de oameni care primesc ajutoare sociale și cei care votează cu neo-comuniștii români). Derapajele grave ale democrației din partea dreptei sunt evidente, iar occidentul le ascunde tocmai pentru că sunt din dreapta. Acum, manualul de la Ștefan Gheorghiu mai specifica că trebuie musai o referință către Germania Nazistă și cum nazismul e de dreapta. Tovarășe, ai fost aproape! L-ai fi făcut mîndru pe Ceaușescu.

Doar o întrebare mai am. Oare după ce manuale vorbește tovarășul? După alea mai noi, pe care le-a studiat tov. Năstase, sau alea meseriașe, alea vechi cu tăieturi și adăugiri pe margine, pe care le-a muncit nepieritorul tovarăș Iliescu?


6 Replies to “Știu de unde se inspiră Ponta”

  1. Stefan

    Până și teza de doctorat și-a obținut-o la fel ca și soția răposatului… de la oameni de soiul ăsta nu te poți aștepta la mai mult. Din punctul meu de vedere ăsta e doar un papagal a cărui viziune politică se apropie foarte mult de o utopie.

  2. Vlad

    Daca vorbim de incalcarea statului de drept, cred ca ar trebui sa dam Ungariei ce apartine Ungariei …

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.