Noi suntem teroriștii

Adevărul scrie un articol în care demonstrează că nu pricepe nimic din cum funcționează chestia asta cu democrația, invalidându-și încă din titlul dreptul de a exprima o părere: “Britanicii insistă cu documentarul despre migranţi. Românii trişti din Anglia, eroi în serie pe Channel 4“.

Ar fi ușor să repet cele zece tomuri de lucruri pe care le-am scris pe subiectul ăsta. Românii și România sunt, printre altele, exact ceea ce zic oamenii în documentarul acela. Dar cum ziariștii cretini sunt capabili să spună că “Britanicii insistă”, la fel și “Britanicii” pot insista că “Românii sunt așa”.

Faptul că nu suntem capabili de dialog civilizat spune niște lucruri. La fel o face și faptul că nu ne recunoaștem defectele, deși se umflă în pieptul nostru mălaiul patriotic când ne laudă cineva pentru o chestie. Ăia suntem, cu bune și rele. Oamenii din documentarul ăla sunt spălați față de ce vezi pe străzile din România, față de Gârcini sau gârcinienii care sar pe mine la gunoi să-mi ia sacul din mână. Băi români, sunt oameni în România care trăiesc de pe urma gunoiului pe care îl aruncați voi.

Și mi-am dat seama. Noi suntem ca teroriștii. Mergem și le facem morală unor oameni care informează relativ corect (chiar dacă părtinitor), le cerem să gândească ca noi și să facă ca noi. Să nu cumva să calce în afara a ceea ce gândim noi. Îi amenințăm, oamenii noștri politici iau barda și aruncă cu ea înspre britanici. Totul pentru că au documentat ceva. Prost sau bine. Singurul lucru care lipsește e un român (preferabil unul alb) să ia o armă și să împuște lumea din Channel 4. Pentru că atât suntem în stare să gândim. Și atunci nu va mai fi nicio diferență. Atunci britanicii vor sări și vor spune: “Je suis Channel 4” și “Românii nu sunt criminalii“. Ne vor lua apărarea. Va fi mișto, mă!

Suntem o nație de teroriști, pentru că suntem pe un șablon de gândire care impune ca alții să gândească la fel de prost ca noi. Uite unde ne-a dus modul ăsta de gândire. Vă place România pe care o văd alții? Am închis noi ochii la chestiile astea, și a fost o soluție foarte deșteaptă până acum. A rezolvat ATÂT de multe lucruri. Deci?

tigani-in-franta-2
O doamnă cu pașaport românesc îl scapă de greutăți pe un cetățean dintr-o civilizație care ne scapă

2 Replies to “Noi suntem teroriștii”

  1. krossfire

    Documentarul este excelent, atat ca realizare, cat si ca realitate surprinsa. Ba, mai mult, mi se pare ca o minte deschisa o sa dea puncte in plus romanilor (desi majoritatea celor prezentati se identifica foarte clar ca fiind ”gypsies from Romania, not Romanians”), dar in fine… to each his own.

  2. Dorin Lazăr

    Și teroriștii țin să-i omoare fix pe-ăia care le-ar lua apărarea dacă nu s-ar pune pe omorât. Da’ știi, cred că e ceva instinct de autodistrugere al oamenilor,

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.