Tătucii de la OMS ne-au făcut meniul

Niște diverși de la OMS (Organizația Mondială a Sănătății) s-au uitat înspre România și ne-au întrebat, așa, ca pe proști: “Ce vreți bă salarii mari? La voi o familie de patru persoane poate mânca sănătos cu doar 19 lei pe zi!“. Și ne dă și meniul: Pâine, ficat, telemea, cartofi, ceapă, morcovi sau țelină.

Blogul meu e ultimul din lumea asta care ar putea să vorbească cu o față serioasă despre mâncatul sănătos, dar chiar și-așa, mi-e foarte greu să-mi imaginez cam cum ar arăta meniul ăsta mâncat zilnic. În articolul celor de la Digi, ăia continuă: “Românii sunt proști că mănâncă oribil, de-aia mor pe capete. Ia uite la ei cum aruncă toate legumele pe care noi le trimitem după ce expiră pe rafturi în Europa.”

Pentru că poate băieții ăia care dau sfaturi nu au prea intrat în magazine dar eu am probleme să găsesc o roșie care să aibă gust oriunde în România, și nu știu dacă e foarte ok să mănânc derivatele din polimeri care se vând la noi. Chiar și-așa, nu știu câți ați mai văzut cât de repede se strică legumele și cum deja de pe raft sunt, în general, stricate. Nici nu-i de mirare că ajungi să arunci jumătate. Și întrebarea pe care aș pune-o OMS-ului este cât îți ia până când intri în depresie după ce mănânci chestiile alea? Pentru că la un moment dat o iei razna și o să sari la jugulara unui reprezentant al OMS să mănânci și tu ceva mai bine.

Dar să luăm ingredientele pe care le recomandă, pentru că astea sunt mișto:

 • Pâinea, zisă otrava albă, este cel mai rău lucru de pe lume. Toată lumea zice chestia asta, Doamne ferească să bagi pâine în gură că te poți abona pentru coada de la pompe funebre. Huo pâine! Otravă Incorporated!
 • Ficat, zis și ‘măruntaie’. Ficatul e o mâncare foarte grea pentru (yeah) ficat, și nu e recomandată. Mănâncă mai degrabă țelină.
 • Telemea… Nimic nu poate fi mai rău pe lume decât telemeaua pentru că telemeaua e făcută din lapte (care nu ar mai trebui băut de oameni, pentru că unde ați auzit ca o specie să bea laptele altei specii???) și apoi telemeaua e lapte stricat. E o crimă în formă solidă ingerată de om.
 • Cartoful este o mâncare atât de nesănătoasă încât nici nu are sens să vă povestesc
 • Ceapa, la fel, este dulce, are prea multe zaharuri, e foarte, foarte grea pentru ficat.

Rămâi cu morcovii și cu țelina, care sunt ambele niște rădăcini. Care cresc în pământ. Pământ pe care a plouat radioactiv, așa că, serios, nici nu știu cum vrei să supraviețuiești pe țelină și morcovi.

Rămâne singura mâncare pură. Cu 18 lei cumperi trei peturi de 2.5 de Ciucaș, și ai acolo mâncare completă, lichide cât îți sugerează ăia la reclama de la Tv de nici nu-ți trebuie să plătești factura de întreținere. Dietă de boier, ce mai? Mulțumim OMS, ai reușit să ne reamintești de dr. Mincu.

PS: Cei de la waldy, un site pe care-l văd prima oară în viața mea pretinde că berea Ciucaș e o copie de Timișoreana. Insist cu faptul că Ciucaș e originalul, și e cu apă de la munte & stuff, deci chiar dacă nu contează, tot Ciucaș e mai impresionant, da??? Ciucaș forever, pentru că, în nemuritoarele cuvinte ale lui Ovidiu (Eftimie), după a treia, toate berile au același gust, deci încearcă una ieftină!

Waldy-copy-of-bere


4 Replies to “Tătucii de la OMS ne-au făcut meniul”

 1. Mircea

  m-am saturat de toti astia care stiu ei ce e mai bine pentru noi.
  cred ca fiecare stie ce e mai bine pentru el.
  Mincu, o daa! 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.