Tentația revoluționarului RoșMontan

Scurt: există o tentație de a se identifica revolta din Ucraina cu fiecare firavă mișcare românească, să se compare cu protestul pentru Roșia Montană sau cu Pungeștiul. Diferența e, desigur, că la noi oamenii protestează ce dictează mama Rusie, pe cînd în Ucraina oamenii contestă drumul rusofil adoptat de conducerea țării lor. Nu degeaba Putin s-a oferit să ajute cum știe mai bine Rusia, cu trupe și Davai ceas.

No, stați calmi, revoluționari roșmontani, nu se aseamănă deloc ‘revoluția’ voastră cu revolta ucraineană. Poate data viitoare. Hai Pungeștiul! Hai tavarișci!


5 Replies to “Tentația revoluționarului RoșMontan”

 1. Manuel Cheța

  Deh, eu cand am zis pe Facebook a fist pentru toti romanii. Stam comozi in casa la ce se intampla la rosia, Pungesti, dar si la marirea de taxe aiurea si la taieri de bani din alte locuri. Este vorba de multele suparari pe care le au romanii, dincolo de Rosia ;i Pungesti.

  Stii ce zic oamenii cand aud de mariri de taxe? “Asta e.” Ar trebui sa avem spiritul ucrainienilor si sa miscam mai bine cand vedem chestii tampite facute de comunistii ce conduc status.

 2. Pingback: Xenofobia e argumentul suprem • alphablog.ro
 3. Maris

  Facem tot mai multe dar, rezultate mai canci, daca astia au prezentat deja si cum vor intra banii in buzunarul statului e clar ca nu se mai poate face nimic pentru a zice stop…
  Dupa Montana a venit faza cu gazele ce va mai fi, petrolul din Mareea Neagra?

 4. Pingback: Xenofobia e argumentul suprem | Un fel de alphablog

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.