Thank you, Ole

Țin minte extrem de clar momentul în care Ole Gunnar Solskjaer a fost numit manager interimar la Manchester United. Jucam Witcher 3, așa cum povesteam și în articolul ăsta, și mă băteam cu niște harpies în Skellige (știu exact și locul). Zilele trecute mă gândeam că mi-e poftă de un Witcher 3, doar că tot aștept un patch HD de la CDPR pentru W3, și am amânat. Altfel, probabil, când venea vestea despre demiterea lui Ole poate că jucam din nou Witcher, și mai omoram ceva monștri pe undeva.

Quite the rollercoaster - Venirea lui Ole la cârma echipei mi-a retrezit interesul pentru United, destul de adormit după Van Gaal și Mourinho. Am urmărit procesul de reconstrucție cu interes și pasiune. Au fost trei ani cu victorii neașteptate, o noapte de neuitat în Paris, o luptă purtată mereu din spate, de pe poziție de dezavantaj. Hăituit constant de presă, cu autoritatea subminată la fiecare pas, Ole s-a concentrat pe reconstrucția echipe - un proces încă neterminat, după cum se vede foarte bine de la patru goluri luate de la o echipă care se luptă la retrogradare. Probabil procesul ăsta o să se termine când Maguire și Pogba pleacă de la Manchester și sunt înlocuiți de niște oameni capabili să joace pe posturile pe care ar fi trebuit ei s-o facă.

Cel mai ciudat lucru este că lui Ole întotdeauna i s-a reproșat lipsa de renume în primul rând. Mereu a fost văzut ca antrenor de mâna a doua, chiar și atunci când l-a bătut de două ori la rând pe Guardiola, sau a fost printre puținii care să-i smulgă puncte lui Klopp, printre primii care să spargă gheața invincibilității lui Liverpool acum doi ani, cu o echipă inferioară pe toate compartimentele.

Când Ole a venit clubul era într-un haos total, fanii erau suficient de deprimați încât să își dea seama că nu pot cere nimic de la echipă și jucători. Van Gaal și Mourinho au încercat să construiască o echipă pe bani și faimă. Ole a venit și a încercat să reclădească echipa sănătos și să scape de balast. Plecarea lui lasă o echipă mult superioară valoric (chiar și fără Ronaldo) capabilă să se bată la vârf. Din păcate, va fi de muncă - din fericire, va fi mai puțin de reconstruit după plecarea lui.

Thank you, Ole

Thank you, Ole