The 27 club: Kurt Cobain (Nirvana) – About a girl/The man who sold the world

Nu am putut să mă hotărăsc care piesă e mai potrivită. About a girl e prima piesă de la Nirvana pe care am ascultat-o, la insistențele lui Dani, coleg de liceu – eram în clasa a IX-a, și Dani îmi vorbea entuziasmat despre Nirvana, cît de fain sună și cît de mișto e. Mi-a împrumutat și o casetă, pe care nu am apucat să o ascult decît pe jumătate – și singura piesă care mi-a plăcut de-acolo (mie, neobișnuit cu ‘atîta zgomot’) a fost ‘About a girl’. Nu mai trebuie să menționez că singura engleză pe care o înțelegeam pe-atunci era exact cît scria pe copertă, deci nu prea înțelegeam fenomenul.

“The man who sold the world” e prima piesă pe care am auzit-o de pe unplugged-ul lui Nirvana. Pe vremea cînd MTv se mai putea auto-numi ‘the Music Television’, unplugged-urile lor aduceau artiști pe val să cînte fără intermediar, fără playback, doar cu voce și instrumente. Iar piesa aceasta suna așa din altă lume că după aceea de fiecare dată cînd am reușit să îi prind, vreme de o oră cît dura MTV Unplugged eram ‘plugged in’ la televizor.

Ladies and gentlemen, Nirvana:


One Reply to “The 27 club: Kurt Cobain (Nirvana) – About a girl/The man who sold the world”

  1. stanley steemer

    Thank you a bunch for sharing this with all people you really recognize what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my website =). We can have a link exchange contract among us

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.