The Clash – White Riot

Cumva, din piesa de ieri rămăsesem cu un gust amar, că vezi doamne pentru că sunt alb sunt și privilegiat, lucru pe care nu-l simt chiar deloc. Așa că nici nu e de mirare că versurile celor de la The Clash au căzut excelent urechii mele. În plin curent punk, The Clash (punkerii care chiar au învățat să cînte la instrumente) strigă: “Am nevoie de o revoltă albă”. Motivul: foarte simplu, ne explică The Clash:

“Black man got a lot o’ problems
But they don’t mind throwing a brick
White people go to school
Where they teach you how to be thick”

“Negrii au multe probleme
Dar nu se opresc de la a arunca cu cărămizi
Albii merg la școală
Unde te învață să fii prost”

Și nu ai cum să nu rezonezi cu versurile acestea, mai ales cînd simți îndobitocirea zilnică a educației ‘gratuite’ din partea statelor civilizate. Spălarea pe creier e la ordinea zilei, așa că, da, avem nevoie de o revoltă albă.

Artist: The Clash
Rating: 8.5/10
Cum se ascultă: Cu pumnul în aer


4 Replies to “The Clash – White Riot”

  1. Raluca

    Pentru noi romanii nu se preteaza, ca noi nu avem probleme cu discriminare pe baza de rasa (cu tiganii e cu totul alt beef). Dar pentru lumea ‘civilizata’, cantecul asta e foarte oportun.

    Lovin’ it.

  2. Dorin

    Și noi avem probleme să ne revoltăm. O facem rar, și cînd o facem suntem penibili – ne revoltăm numai dacă un politician învîrte lucrurile în așa fel încît să ne revoltăm. Aiurea, avem nevoie de o white riot 🙂 A people’s riot – una pe bune. Pînă la urmă parcă George Washington zicea că o dată la 20 de ani ar trebui făcută o revoluție. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.