Tigrul de pluș

Nu o să fac miștouri ieftine la adresa PNL-iștilor care veneau uneori și pe blogul meu să îmi comunice dezacordul în legătură cu opiniile mele politice. Cred că e foarte dificil să fii PNL-ist în ziua de azi, după ce l-au salvat de la anchetă pe Varujan Vosganian, dar nu pentru că ar fi o chestie de protejare a infractorilor, din astea s-au mai văzut. Cred că e foarte greu pentru că mi se pare oribil ca individa pe care o urăști cel mai tare1)și PNL-ul acum e un partid a cărui politică se face prin identificarea personajului pe care îl urăsc să vină public și să fie mai bărbată și aproape mai onestă ca bărbatul de stat pe care îl ascunzi sub fustele Parlamentului.

Pentru cine avea naivități că PNL-ul e un partid matur care poate conduce cu transparență, Ecce Homo. Eu unul nu mai aveam astfel de naivități de multă vreme, iar odată cu lansarea la apă a lui Klaus Iohannis, PNL-ul a rămas o gașcă relativ anonimă, niște băieți cu o treabă.

Dar măcar îl avem pe Klaus, nu? Neamțul zice bine, îi ceartă pe parlamentari, cere legi, amendează public Parlamentul mai rău decât Băsescu. Bine, el fiind cavaler Jedi cu sabie albă are voie, am înțeles acest aspect. Ce mă amuză e că neamțul iese la amvon, mai predică ceva și toată lumea zice “îhî, bine”. Și merg mai departe, și-l scapă pe Varujan de la zdup. Nu de alta, dar omul cu ochii umbroși ar putea începe să redacteze delațiuni, că se sperie destul de repede.

România începe să reintre pe făgașul normal. Gașca veche e anchetată de gașca nouă și încă în viteză maximă. Gașca nouă își apără infractorii, că doar nu-s proști. Partea diferită e că noi ne-am luat un tigru de pluș și-l punem pe canapea de fiecare dată când vin străinii să ne întrebe de sănătate. Știu și ei că e degeaba, dar simbolistica contează, nu?

Klaus, the Bengal  Tiger
Klaus, the Bengal Tiger

NOTES   [ + ]

1. și PNL-ul acum e un partid a cărui politică se face prin identificarea personajului pe care îl urăsc

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.