Trag linie

Da, azi e 5 noiembrie. Mîine e 6 noiembrie. Cei care ţineţi măcar un pic la mine ştiţi despre ce e vorba. Cei care nu mă iubiţi, dar ştiţi ce e pe 6 noiembrie… No comment.

M-am achitat de promisiuni?  Haide să le vedem:

I should stop mourning for myself ” – Check. Era o mare problemă atunci, recunosc, şi mă bucur că s-a întîmplat această masivă schimbare. Practic am trecut de stadiul de plîngăcios la ce sunt acum, şi nu-mi pare rău. 1-0.

I should not expect help from the outside. ” – Check. Cred că pînă una alta merg bine. 2-0.

I should write” – aş fi vrut să fie un ‘check’ din tot sufletul. Dar nu e, sunt nemulţumit de cît am scris anul acesta.2.5-0.5

I should try to do my best in any field I can” – îmi iau un punct pentru idioţenia de a cere aşa ceva. Şi îmi dau un punct pentru că am ‘încercat’. bleah. 2.5-0.5

I should not close myself up only because some people stepped on me” – asta e stupidă şi e înclusă în prima. Deh, eram dat peste cap atunci.

2.5 – 0.5 şi o groază de bullshit patetic scris despre mine însumi.

A fost chiar aşa de bun scorul precum pare? Pendulez între da şi nu. În fond cea mai mare problemă a fost scrisul, faptul că nu am scris suficient, dar … este aceasta cea mai mare problemă? Anul trecut mi-am propus ceea ce ar fi trebuit să îmi propun? Poate nu am greşit cu dorinţele mele prea modeste?

De data aceasta sunt victima propriului succes. Pentru că nu speram să-mi fie atît de bine anul acesta. Mă întrebi de ce a fost ‘cel mai bun an’ dintre cei pe care i-am contorizat? Sunt mai multe motive. Dar cel mai important este găsirea acelui cuvînt cheie aplicat realmente în viaţa mea. Şi pentru asta, momentul perfect pentru a descrie acest moment este starea de bine şi de echilibru pe care am resimţit-o în momentul în care m-am întors de la Cluj. Acel drum pe tren şi acel moment de linişte (fucked up cu beatitudine după aceea, dar chiar şi un moment a fost suficient) au fost definitorii pentru anul acesta.  Şi în acel moment mi-am găsit echilibrul.

Ce s-a mai întîmplat? S-au mai întîmplat multe. Raluca, Polonia, Depeche Mode, Germania, Vama, Arad, Timişoara, Cluj, Ploaia peste Ahreim, Kadaon, şi un început de NaNoWriMo. Mai sunt? La prima vedere nu.

Ce-a mers rău? Din nou nu am avut grijă de sănătatea mea, cu seriozitate. Acum mă simt greu, intoxicat, dar măcar caut căi alternative. Promisiuni pentru la anul? Mîine.


3 Replies to “Trag linie”

 1. Cristina

  iti admir pasii bifati
  cu atat mai mult, pasii cu minus
  pentru tupeu, memorie si bucuria de a constata plusurile si minusurile unui an.
  ah, si pentru “Cine s-a mai intamplat” 🙂

  la si mai bine.
  sa ne traiesti.

 2. deea

  Ahhh eu n-am reusit niciodata sa ma tin de liste, lucrurile se ‘intamplau’ doar. Si lista ta mi-a adus aminte cam de ce incercam eu printr-a 9-a (“I should not close myself up only because some people stepped on me” suna a eu)

  banuiesc ca ai auzit de 43things.com de asemenea 😀

 3. dorinlazar

  Ştiu, şi dacă ţin bine minte, de la tine îl ştiu, de la lista ta de 43 care nu erau chiar 43 de item-uri 😉 Nici eu nu m-am prea ţinut de liste. Eu doar le pun undeva, şi văd dacă se întîmplă 🙂 E frumos să-ţi pregăteşti viitorul. Eu cred că trasul liniei e o chestie mentală. Propunerile pe care mi le fac sunt, dacă vrei, o pregătire pentru ce va veni 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.