Trei luni cu Bitdefender de mobil

Nu am crezut niciodată că e necesar un antivirus pe mobil, de aceea am fost ezitant în a încerca BitDefender pentru mobil. M-am gândit că e inutil, că până la urmă Google se laudă că dacă ești cuminte pe mobilul tău nu are ce să se întâmple.

Doar că are, și aici vine povestea. Bitdefender mobile security are câteva chestii foarte faine care chiar mi-au fost utile:

 • Un sistem antifurt bine gândit, pe care l-am folosit când am trăit cu impresia că mi-am uitat mobilul într-un taxi
 • Un sistem activ de protecție care mi-a oprit câteva pagini malițioase de la a-mi lua controlul aparatului. E vorba de niște reclame care luaseră controlul instanței de Chrome și nu mă mai lăsau să plec de pe pagina respectivă.
 • Are un sistem fain de rating pentru aplicații. Deocamdată a fost doar informativ, dar are câteva informații interesante despre ce sunt capabile aplicațiile să facă, și îți oferă un rating de securitate. Dacă vezi că ai un joc care îți pune un risc mediu de securitate îți pui niște întrebări, zic eu. 🙂

Merită Bitdefender cei 10€/an? În mod sigur, da. Nu mănâncă bateria, nu are un impact deosebit asupra performanțelor mobilului tău, dar te poate scoate din niște situații “strânse”. De exemplu, cea mai recentă gaură de securitate din Android, în care cu un simplu SMS primit sistemul îți poate fi compromis. Un antivirus ar putea să ajute având în vedere istoricul de timpi de update pe care îi au vânzătorii de Android. Da, dacă folosești internet banking de pe mobil, sau dacă ai ceva important ce faci cu mobilul tău, aș da cei 10€/an. Și dacă tot sunteți pe-acolo, uitați-vă și la soluțiile pentru desktop, sunt tot undeva la prețuri decente.

Și dacă tot sunteți pe-acolo, uitați-vă și la soluțiile pentru desktop, sunt tot undeva la prețuri decente
Cap de lup dacic. Veghează, carevasăzică.

5 Replies to “Trei luni cu Bitdefender de mobil”

 1. Mircea

  corect, daca esti cuminte, adica fara jailbreak si alte grozavii.
  altfel treci pe Windows Phone, cica ar fi cel mai safe OS. 😉

 2. krossfire

  “Un sistem antifurt bine gândit, pe care l-am folosit când am trăit cu impresia că mi-am uitat mobilul într-un taxi” – In momentul asta, Google iti ofera gratuit facilitatea asta (de-asta am renuntat la Avast-ul gratuit).

 3. Dorin Lazăr

  Știu de ce-ți oferă Google, doar că pe ăla l-am folosit atunci când aveam nevoie :)) Nu m-am interesat încă de sistemul de la Google, poate că o să.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.