Tunele din Scoția în Turcia

Pseudo-știința lovește din nou: s-au descoperit tunele din Scoția pînă în Turcia, folosite de oamenii preistorici, pe la 12000BC. Desigur, s-au descoperit în anul 1994 de către un tip care se uita la niște excavații în Turcia și probabil de atunci a pornit prin tunelele alea ca să ajungă pînă în Scoția. Faptul că nu a ajuns încă se datorează, probabil, faptului că nu a găsit deloc provizii. Și a murit pe drum. Dar nu contează, scriem prostii în anul de grație 2014.

Problema vine de fapt de la o greșeală de traducere dintr-un articol din Daily Mail. Greșeala e simplă, se pare că în articolul original scria, printre altele:

They do not all link up but taken together it is a massive underground network.

Bine, dar e mult mai mișto să lucrezi în presa românească și să scrii fără un minim de documentare. Vorbesc de 2 minute de căutat pe google, cît mi-a luat să găsesc adevărul despre treaba asta. Hai mă, îl dă cineva afară pe cel care a scris mizeria asta de articol?

PS: Sursa articolului e site-ul ‘efemeride.ro’ care și desenează o hartă a tunelelor, semn că au mers prin ele cu GPS-ul, altfel nu-mi explic. Băieții, care scriu chestii precum “Extratereștri sunt printre noi. Cum recunoști unul” (greșeala le aparține), sugerează că istoria ar trebui rescrisă.

Yeah.

Sounds legit.


7 Replies to “Tunele din Scoția în Turcia”

 1. Mircea

  here we go again… ai si mentionat o sursa de milioane: Daily Mail
  uite un alt exemplu luat la intamplare de mine, dupa doar 2-3 click-uri prin Google: http://brasovultau.ro/articol/stiri/tablitele-cu-legile-lui-moise-chiar-exista-vor-putea-fi-vazute-de-credinciosi.html

  stire cu titlu de efect, publicata azi. se citeaza obiectiv.info, cica e treaba proaspata. mai sa ne asteptam acus sa mergem la muzeu sa vedem tablitele. buunnn. hai si la astia care sunt “obiectivi”, unde suprize-surprize: sursa e Daily Mail. inca un scurt search si dai de articol care defapt e de prin 2011.

  efemeride? m-am uitat si eu putin pe acolo. unii necesita medicatie severa… 🙂

 2. Nautilus

  Un arheolog care a săpat în ruinele dacice şi nu a găsit nici sârmă de cupru şi nici de aluminiu a concluzionat că dacii acum 2000 de ani comunicau deja wireless.

  Probabil că oamenii primitivi de acum 12 000 de ani aveau un metrou care făcea curse între Scoţia şi Asia Mică.

  😀 😀 😛

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.