Turnătoria salvează România

Pentru o schimbare de optică propun să ne uităm și peste știrile din România. Și iată niște vești extraordinare. Talentele dobîndite în trecut vor putea fi refolosite: Liviu Voinea ne anunță că are de gînd să instituie turnătoria ca instituție în stat. Gîndiți-vă ce frumos: toți boșorogii care și-au turnat nevestele și prietenii pentru cîteva zile de concediu și un salam de Sibiu acum pot să toarne vecinii pentru că și-au luat carne de-aia bună de la alimentară, nu parizel de-ăla cu 15 lei kila.

Hai mai bine să ne bucurăm, că am auzit că atunci cînd turnătoria funcționa oamenii erau mai apropiați, mai prietenoși, simțeau altfel valoarea prietenilor. Acum, iată, e ocazia ideală, tovarășe Voinea, să ne împrietenim cu toții mai bine. Și dacă nu suntem prietenoși, poate mai instituim o epidemie de pneumonie, ca acu’ vreo 50 de ani.

Și atunci o să ne mulțumim să stăm în casele noastre, cu prietenii apropiați, și atunci tovarășul IliescuPonta poate să închidă și granițele, că ce ne trebe nouă Europa cînd avem atîta prietenie între noi, aici? Vedeți, lucrurile curg frumos. Așa se clădește viitorul patriei și al minunatului popor. Vorba poetului: cu fabrici și uzine.

Doar un pic de răbdare, să dea dictatorul jos.


7 Replies to “Turnătoria salvează România”

 1. Mircea

  asa este, tari ca Germania, Suedia… chiar SUA, sunt profund comuniste. neamtul este un turnator ordinar, de aia ii merge prost… IRS-ul este o politie nedreapta care inchide americanii in beciuri pentru ca ai trecut strada pe rosu.

 2. Dorin Lazăr

  Lasă mă că SUA, Germania și Suedia nu au avut pe Emil Bobu ca prim ministru. Tu realizezi implicațiile morale ale instituirii turnătoriei ca și instituție de stat, sau vrei să facem o recapitulare a ceea ce a însemnat Securitatea între 1950 și 2000?

 3. Mircea

  e o diferenta ca de la cer la pamant sa torni voluntar (e.g. firma la care lucrezi ca nu iti plateste darile la stat) si sa o faci obligat-fortat, pe baza de intimidare, beci samd. realizezi gap-ul? e o chestiune de cultura, noi suntem toleranti pana la D-zeu, pe cand altii nu inghit nici cel mai mic neajuns…

 4. dezGusty

  Singurul inconvenient pe care-l vad eu e ca la vilele cu garduri inalte, si camere de supraveghere, nu o sa stie niciun vecin ce-i inauntru. Poate poze din satelit pe google maps 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.