Umor involuntar cu Pic și Boc

Cum ziceam, umorul pe anii care vor urma va avea o tentă politică – avem cel mai amuzant guvern și cea mai amuzantă conducere în general și singurul lucru pe care îl putem face e să rîdem. Nu pentru că ceea ce se întîmplă ar fi în sine foarte amuzant, dar atunci cînd ai plătit să ajungi la o piesă de teatru proastă, poți alege să stai și să rîzi la glume. Sau să pleci. Dar cum ne-am decis să nu plecăm, să rîdem. (Riiiiidiiii Pagliaccioooooooo)

“Puterea executivă are două componente, bicefală, primul-ministru şi preşedintele, şi este firesc să lucreze împreună şi să îşi dea mâna pentru rezolvarea acestor probleme de interes naţional”

Boc amuzîndu-se pe seama definițiilor de la ora de cultură civică

În acest exemplu Boc militează contra trimiterii tinerilor în facultăți. Un fel de semnal de alarmă: “Atenție, astfel de oameni îți vor pregăti fiul”. Dar nimeni nu îl ia pe Boc în serios, și foarte rău face; în orice comedie există un personaj care se ia prea tare în serios și sporește efectul comic. Deci să-l ascultăm

“Declaraţia preşedintelui Putin are directă legătură cu conversaţia pe care a avut-o cu preşedintele Băsescu.”

Aceeași știre Mediafax

Dincolo de amuzamentul absolut involuntar stîrnit de sintagma “președintele Putin” (sau “premierul Boc”), pe care tind mai degrabă să o atribui unui ziarist zelos, efectul absolut comic este stîrnit de ideea absolut ilară că Putin ar da doi lei pe conversațiile cu Băselninho. Că, mai mult, Putin se consultă cu Băsescu cînd e vorba să hotărască cum pedepsește Ucraina.

Majoritatea știrilor care privesc guvernul Boc poartă același aspect comic – semn că România înaintează în democrație vînjos. Și semn că ar trebui să mă las de comentat știri despre guvern, pentru că după aia devine blogul meu o colecție de bancuri proaste.

Dar voi mergeți și votați-l pe liderul anti-corupție Băsescu  anul ăsta. Să aibă președintele Putin cu cine să consulte cînd e vorba să închidă conductele cu gaz către Ucraina.

PS: Printre știrile mai puțin comice care îl implică pe Băsescu și pe Putin, vine asta în care Putin spune că poate românii ar fi bine să renunțe la intermediari cînd iau gaze de la ruși. Un fel de: Bă, sescule, dar nu vezi că oamenii tăi anticorupți îți măresc prețul de vreo trei ori după ce trece granița? Sunt curios dacă Băsescu acceptă propunerea lui Putin de a lua gazul și al vinde Ucrainei pentru profitul statului român. Facem un pariu că nu o să accepte? 😛

PPS: Îmi cer scuze maestrului Pavarotti pentru asocierea cu Pic și Boc

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.