Umor negru, voluntar, cu sindicate şi stîngei

Din nou umor – umor negru, umor trist. Sindicatele vin cu soluţii anticriză:

Sindicatele cer Guvernului, ca măsuri anticriză, asigurarea unei pensii minime de 350 de lei, creşterea alocaţiei pentru copii la 100 de lei şi prelungirea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj, pentru a sprijini absolvirea cursurile de recalificare sau reorientare profesională.

Sursa: Mediafax.

Cu alte cuvinte: ce îi ceri unui guvern incapabil să-şi onoreze promisiunile bugetare? Evident, MAI MULŢI BANI. Anticriză.

Îmi aminteşte asta de momentul în care Ion Iliescu promitea că alocaţiile de copii o să ajungă de la 12.000 lei la 50.000 de lei peste un an. Eu m-am bucurat: aveam mai mulţi bani de cărţi. Dar surpriză: cînd alocaţia s-a făcut 50.000 de lei (5 lei actuali) nu îmi mai puteam lua nici măcar una din cărţile (plural) pe care le luam cînd alocaţia era 12.000.

Cu alte cuvinte: singurul motiv pentru care stîngeii cu politicile lor anticriză cer mai mulţi bani e ca să aibă pensionarii şi copiii ce să numere cînd o să cumpere mai puţin. Pentru că valoarea banilor nu se măsoară în cîţi sunt, ci în ce poţi cumpăra cu ei. Iar sindicaliştilor le recomand să citească despre hiperinflaţia din Zimbabwe: http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperinflation_in_Zimbabwe. 89.7 sextilioane % (adică 89.7 * 10 la puterea 21) e ceva. Aşa începe devalorizarea forţată.

Sugestie pentru sindicate: “propunem să muncim mai mult, să sporim eficienţa muncitorilor, astfel încît munca lor să fie profitabilă, şi să ne aducem aportul în rezolvarea crizei”. Bah, poveşti.


2 Replies to “Umor negru, voluntar, cu sindicate şi stîngei”

  1. dorinlazar

    Cred că sindicatele fac munca pe care au făcut-o dintotdeauna în slujba vecinului roşu – destabilizare, şi fugă după imagine.
    Şi mai cred că se poate mai bine. Doar nu primim noi, pentru că nu ştim unde şi cum să cerem.

  2. dorinlazar

    Oh. Necazul e că să ni se dea şi să se facă nu o să rezolve nimic – şi deodată m-ai făcut curios în legătură cu acea convorbire liberă 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.