Un lucru pe care trebuie să-l priceapă generația asta nouă

… este că în momentul în care cer ceva de la ‘stat’ cer de la ei înșiși. Pentru că statul are bani exclusiv din contribuțiile lor. Și că majoritatea celor care cer chestii de la stat nu contribuie la avuția comună care e statul cu nimic. Sunt niște loseri care stau pe banii părinților.

Ceea ce îmi amintește; tocmai am văzut secvența de introducere a serialului ‘Girls’, în care una din fetele eponime este anunțată de părinții ei că nu va mai primi bani, la doi ani după ce a terminat facultatea. Tragedie, oroare, etc. Ar trebui să îi urăsc părinții pentru că îi fac asta, dar mi se pare că sunt singurii eroi pozitivi în scena respectivă. Acționează tîrziu, dar acționează. Și bine fac.

Ce urmează este absolut genial: “Dar tată, mamă”, spune fata, “sunt atît de aproape să devin ce v-ați dorit să devin! Nu mă droghez, nu fac copii aiurea (și nici nu am avut două avorturi ca Xuleasca)”. Congratulations, sh**head. Ai reușit să faci un lucru pe care restul societății îl face fără a primi nici un fel de felicitări și medalii: să fii un pic responsabilă pentru ceea ce faci.

Hai, la muncă!


10 Replies to “Un lucru pe care trebuie să-l priceapă generația asta nouă”

 1. Mircea

  gresesti. aia care cer de la stat nu iau din banii lor proprii… pentru ca, in majoritatea cazurilor, ei nu contribuie cu nimic, nici macar afinii lor. nu intru in detalii care sunt aia. dar iau din banul tau…
  asa ca ai pus punctul pe i: hai, la munca!

 2. Mircea

  eu am priceput ce zici… 🙂 sa reluam ce vroiam eu sa subliniez: exista o mare masa de beneficiari de ajutoare sociale si alte servicii gratuite care, atat ei cat si rudele acestora pana la gradul al 10-lea, respectiv vecinii si prietenii, nu contribuie la stat nici macar cu o flatulenta aromata…
  cazul in care parintii contribuie ca pramatia lenesa sa beneficieze, e unul fericit…

 3. Stefan

  Cum sa munceasca cand pot intinde mana si sa primeasca… Eu nu am inteles niciodata un lucru de ce le dam ajutoare sociale tiganilor, de exemplu, atat timp cat noi platim si ei nimic, atat timp cat noi muncim si ei nu, atat timp cat le-am putea da ceva de lucru si abia apoi sa primeasca bani. Nu vreau sa fiu inteles ca un rasist, e doar un exemplu, dar cred ca atunci cand ceri ceva trebuie sa si oferi ceva in schimb.

 4. Pato Basil

  am avut si eu discutia asta cu o tipa si mi-a zis ca ar trebui sa ma mut singur… dar ce naiba, am 22 de ani. Iar la munca nu pot, fiindca trebuie sa termin facultatea, am muncit in vacanta de vara, voi munci si in cea care urmeaza. Si mai bine imi fac niste economii, decat sa le irosesc pe o prostie, adica am si asa independenta, doar ca nu aduc curve in casa la mama :)))

 5. Dorin Lazăr

  Depinde ce gen de muncă ai putea să faci; acum există foarte multă flexibilitate datorită Internetului. Dar stiu, e un pic mai comod acasă.
  Nici eu nu am plecat de la ai mei pînă cînd nu am terminat facultatea, dar încă dinainte de facultate am avut primul job, și după aceea am lucrat într-o formă sau alta.
  Cît despre independență și ‘curve în casă la mama’, lucrurile sunt un pic mai complicate. Cum am spus, e comod să stai acasă la mama, dar sunt unele lucruri pe care trebuie să le faci tu, pe cont propriu, altfel nu le înveți niciodată. Indiferent de calitățile tipelor cu care te combini.

 6. George

  Exact asta e problema in Romania – ca aceia care chiar ar trebui ajutati de stat (ca in orice tara europeana), batrani, bolnavi, invalizi, nu sunt ajutati asa cum ar trebui, si banii si asa putini ajung la diverse persoane care nu ar merita..

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.