Un motiv să-i votezi pe unul din cei nu-mai-știu-cîți președinți ai României

Am primit leapșa asta de la Hash, și musai, musai să răspund la ea. Pentru că e un motiv bun de a gîndi foarte bine cui dăm votul și de ce.

Am înțeles că sunt patru candidați viabili (exceptînd aberațiile naturale gen Becali sau Vadim). Luați alfabetic:

  • Antonescu: l-aș vota pentru că are imaginea cea mai spălată. Destul de slab ca realizări (pe principiul că e periculos pentru că nimeni nu știe ce poate), provine din cel mai de ‘dreapta’ partid român, și cel puțin la nivel teoretic e ăl mai de dreapta. Are de partea lui o mare parte din blogosferă: acum serios, cine nu s-a intoxicat cu “Îmi place blogul lui Crin” de pe blogurile pe care le-a vizitat? În afară de pelicanu’ roz.
  • Băsescu: l-aș vota pentru că dincolo de ieșirile grobiene, a încercat și a reușit parțial să reintroducă diplomația în politica românească. Chiar dacă miroase a vulgar, chiar dacă e previzibil, lucrurile s-au rezolvat ‘din vorbe’, nu ‘din fapte’. Despre defectele lui nu mai vorbesc, că nu termin azi.
  • Geoană: l-aș vota pentru perseverență. Și pentru curajul de a-și face un clip electoral cu muzică de Lord of the Rings, în care zice “un om inteligent”. Umorul este o calitate excelentă, mai ales autoironia. Cînd cineva te face prostănac de te știe toată lumea, și te descrii ca un om inteligent, autoironia e la loc de cinste.
  • Oprescu: pentru că are dorința de a repeta drumul lui Băsescu, și pentru că creează falia necesară PSD-ului să se mai rupă în bucăți.

Acum serios, sunt mai multe motive pentru a nu vota pe oricare din ei. Dar leapșa era pozitivă, și pînă și Hash s-a gîndit din greu să dea motive pentru a-i vota… 😛

Pînă una alta, un contracandidat puternic:

Pidjin for president
Pidjin for president
Pidjin for president
Pidjin for president

Dați click pe link-uri pentru postarea originală

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.