Un pic de optimism pe 2011?

Nu sunt genul care să invoce prea des optimismul, pentru că nu prea îmi seamănă. Sunt pesimist din naștere, prin formare și prin educație. Sunt născut într-o țară tristă, educat într-un sistem sinistru și locuiesc în continuare în aceeași țară tristă.

Suntem educați să fim pesimiști, să fim pierzători. De la învățătoarea care îți dă o palmă peste ochi dacă nu faci cum zice ea (slavă Domnului pentru excepții) pînă la profesorul de facultate care se asigură la fiecare pas că teza ta de doctorat este o urieșenie sinistră ce nu va folosi nimănui, sistemul românesc de învățămînt te învață să pierzi.

Așa că, mai mult ca niciodată, sfatul doamnei Deniforescu ‘Fiți răi’ înseamnă, pentru români, și “Fiți optimiști”. Așa că, ce facem, mai lăsăm dramele deoparte și punem un pic de optimism în față?

Sau continuăm să facem ceea ce ne-au învățat la școală, să fim proști, răi și triști?


5 Replies to “Un pic de optimism pe 2011?”

  1. ppscslv

    conteaza f mult din ce si cate unghiuri privesti o situatie. de exemplu in clasa a VII-a am luat un 3 la fizica (zi proasta, ce mai!), iar cateva ore mai tarziu am luat 10 la matematica. imi amintesc ca asta m-a intrigat mult, iar peste ani am ajuns sa abordez intamplarile in ansamblu, fara a le defini intr-un fel anume.

  2. Dorin

    Păi cum ai putea să le interpretezi? erai foarte slab la fizică și foarte bun la mate? sau…?
    Nu pricep ce vrei să spui. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.