Un pic de valoare românească

Pentru că foarte mulţi se plîng că românii nu au dat nici un pic de valoare universalităţii, eu propun un alt gen de leapşă. O leapşă în care fiecare pune ce simte el că a dat mai valoros România, şi români.

Pentru asta voi începe chiar eu cu un exemplu – şi promit că voi continua pentru că merităm. Pentru că nu am dat lumii doar ţigani cerşetori şi copii handicapaţi.

Pentru că România a dat lumii întregi şi aşa ceva:

În clipul de mai sus avem cel mai mare compozitor român, George Enescu, laolaltă cu unul din cei mai mari dirijori români, Sergiu Celibidache. Iar mai jos, o dovadă că ţigan (rroman) nu înseamnă neapărat cerşetorie. Vorbesc, desigur, despre Grigoraş Dinicu, care a pus în valoare piesa culeasă de George Enescu, “Ciocîrlia”. Oriunde ai asculta-o, e imposibil să nu o simţi ‘de-acasă’…

Şi a treia propunere pentru ziua de azi, tot Grigoraş Dinicu, pentru că de fapt de la el a început toată ideea asta a mea:

(e foarte greu să găseşti o interpretare reuşită pentru ‘hora staccato’)

Ideea mea e că e posibil să răspîndim şi o imagine pozitivă a ţării în care trăim… dacă încercăm să o înţelegem.

Leapşa asta merge către toţi care citesc acest post. Dacă ştiţi sau vreţi să promovaţi ceva pozitiv despre propria voastră casă… aştept răspunsurile voastre 🙂

Comments

Un pic de valoare românească — 4 Comments

  1. Aş continua ideea ta. Dacă iubeşti un om îi scoţi în evidenţă calităţile, dar îi şi zici unde greşeşte.
    Şi vreau să cred că asta fac. 🙂 Mulţumesc!