Un pic de valoare românească

Pentru că foarte mulţi se plîng că românii nu au dat nici un pic de valoare universalităţii, eu propun un alt gen de leapşă. O leapşă în care fiecare pune ce simte el că a dat mai valoros România, şi români.

Pentru asta voi începe chiar eu cu un exemplu – şi promit că voi continua pentru că merităm. Pentru că nu am dat lumii doar ţigani cerşetori şi copii handicapaţi.

Pentru că România a dat lumii întregi şi aşa ceva:

În clipul de mai sus avem cel mai mare compozitor român, George Enescu, laolaltă cu unul din cei mai mari dirijori români, Sergiu Celibidache. Iar mai jos, o dovadă că ţigan (rroman) nu înseamnă neapărat cerşetorie. Vorbesc, desigur, despre Grigoraş Dinicu, care a pus în valoare piesa culeasă de George Enescu, “Ciocîrlia”. Oriunde ai asculta-o, e imposibil să nu o simţi ‘de-acasă’…

Şi a treia propunere pentru ziua de azi, tot Grigoraş Dinicu, pentru că de fapt de la el a început toată ideea asta a mea:

(e foarte greu să găseşti o interpretare reuşită pentru ‘hora staccato’)

Ideea mea e că e posibil să răspîndim şi o imagine pozitivă a ţării în care trăim… dacă încercăm să o înţelegem.

Leapşa asta merge către toţi care citesc acest post. Dacă ştiţi sau vreţi să promovaţi ceva pozitiv despre propria voastră casă… aştept răspunsurile voastre 🙂


4 Replies to “Un pic de valoare românească”

  1. dorinlazar

    Aş continua ideea ta. Dacă iubeşti un om îi scoţi în evidenţă calităţile, dar îi şi zici unde greşeşte.
    Şi vreau să cred că asta fac. 🙂 Mulţumesc!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.