Un rezumat al abuzurilor de astăzi

România e acum într-o situație foarte mișto: în fiecare zi se întîmplă atît de multe lucruri încît e nevoie de doi-trei oameni ca să țină pasul cu toate chestiile care se întîmplă.

Azi, de exemplu, s-au întîmplat niște chestii chiar mișto. De exemplu, din nou s-a confirmat că Ponta nu a plagiat. Da, comisia aia pe care a schimbat-o pentru Mang. Și nu pot să stau să mă întreb: ce-l doare atît de tare de titlul ăla de doctor? Înțeleg, a pus pe altcineva să-i scrie lucrarea, și mai înțeleg și că a copiat la greu. Să accepte că a plagiat, și să rămînă ca prim ministru, și-așa a distrus complet imaginea României în Europa: ar fi doar o atitudine plină de tupeu, tipică lui.

Sau, un alt exemplu mișto este că e prima zi după multe zile în care Euro a stagnat. De bună seamă, o groază din rezervele Băncii naționale au fost sacrificate pentru stabilizare. Sunt curios cît o să dureze.

Sau, de exemplu, Nicolaescu îi dă în judecată pe Băsescu, Boc, cu niște faze absolut hilare. Dumnezeu le-a luat mințile liberalilor, se pare că tot ce scot pe gură e absolut comic. Nicolaescu, de exemplu, l-a pîrît pe Băsescu cum că s-a dus la UE să îi pîrască pe Ponta și Antonescu că iau România la viol instituțional. Nu l-a pîrît pe Ponta că făcea același lucru în ianuarie, cînd se dădea revoluționar, dar e ok. Nu crede în justiție, dar se adresează justiției. Și mai ales, pune presiune asupra justiției ca să se analizeze dosarul deschis de ei. DAR tot peneleul e victima.

Apoi, un alt zevzec liberal, zevzecul șef, continuă să apară la televiziuni (Crizel Antenescu) să vorbească contra lui Băsescu deși el, prin definiție, nu are voie să facă politică. Nu mai întreb dacă îi e rușine, că nu îi e. Nu mai întreb nici dacă îl suspendă cineva pe Antenescu, pentru că ce e aia legea? O chestie opțională pentru băieții deștepți de-acolo de sus.

Dar încerc să fiu echidistant, vreau să atrag atenția asupra abuzurilor din intervențiile lui Băsescu la TVR din ultima săptămînă, care mi se par strigătoare la cer. Mai ales cea în care a afirmat că… Stai un pic. Nu avea cum să afirme ceva, pentru că TVR-ul i-a interzis apariția la TVR, acordînd spații ample lui Antenescu care a intrat așa de bine în echidistanța președintelui interimar încît e la fel de departe de logică ca și de Băsescu. Adică FOARTE.

Într-un interviu publicat pe albumul “Irefutabil” al Paraziților, Larry Flynt se exprima cam așa: “Nu îmi vine să cred că România, o țară care ar fi trebuit să învețe din trecut…”. Recunosc, ce se întîmplă acum este incredibil și pentru mine. Mi-e imposibil să cred că putem fi atît de orbi. Dar hai să mai vedem clipul încă o dată, să ne reamintim cum era libertatea sub PSD, pentru că vă era dor, nu?

De fapt, e foarte interesant ce zice Larry Flynt pe-acolo. Libertatea, zice el, nu e o chestie care se ia peste noapte. E o chestie care se ia pas cu pas, cu interzicerea unei mici libertăți. Libertatea, sugerează el, este ERODATĂ.

Doar că alianța PA erodează libertatea românilor cu toporul.

PS: Ah, Paraziții anului 2002, ce vremuri… “Copii, părinții voștri doar își plîng de milă”… Ce versuri, ce vremuri… Ia să mai dăm play încă o dată.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.