Una cu alegerile

Mi-aș fi dorit să avem un uninominal pur. Să avem un regim 100% USL așa cum și-a dorit poporul ăsta inconștient care votează cu capul televiziunilor. De ce? Pentru că mi-am dorit să fie catastrofa pînă la capăt.

Dacă Frankfurter Allgemeine Zeitung a început să compare alegerile din România cu alegerea lui Hitler e interesant. Nu e grav, ca să liniștesc cititorii USL, pentru că se știe că ce se vorbește în țară și ce se vorbește în Europa sunt două lucruri diferite. Ăia au niște principii, noi avem altele. Ei cer hoților dovediți să demisioneze, noi, în schimb, îi susținem, îi punem în Parlament.

Nici nu o să cer dreptate. Ar fi comic, de la hoți nu ceri așa ceva. Nu o să reamintesc că lui Trășculescu (PDL) i s-a ridicat imunitatea în sub 24 de ore, dar lui Ioan Stan (PSD) încă nu i-au ridicat-o. Sau că, după ce Anca Boagiu a pus o limită de plată la deszăpezire de autostrată de 4500€/km, acum o lună ministerul transporturilor a încheiat contracte unde kilometrul de autostradă poate ajunge la vreo 67000€/km (via). Din banii noștri. Dar nu contează, noi i-am votat, inclusiv pe cel mai tînăr traseist politic. Singurul lucru care mi-a rămas e scîrba că PNL-ul, un partid pe care l-am votat multă vreme, s-a asociat în așa ceva. Dar fie, cum o să mi se spună, important e să ajungi la conducere. Pînă la urmă, nu era simbolul politic al USL-ului ‘ciolanul’? Ah, nu. Dar ar fi trebuit să fie.

Oricum a fost o campanie în care singura temă de discuție a fost Băsescu. Asta pentru că doar USL-ul a vorbit, ăilalți fiind prea preocupați să devină anonimi. Și, desigur, cu conducerea în mîna unui om precum Victor Ponta (nu vă amăgiți, România e o țară care e condusă EXCLUSIV de primul ministru, așa a fost din 1992 încoace, doar caracterele mai slabe au sucombat ‘presiunilor’) cine mai poate să vorbească? Oricum e inutil.

Hai să ne uităm la partea roz a lucrurilor. După ce am votat să avem 300 de parlamentari, ne-am pomenit cu 588. Să ne uităm la semnificația magică a cifrei 588:

Noun. An Army term used for a prostitute. Originated during the Vietnam War, as soldiers would communicate a “Code 588” over the radio, meaning that they were approaching a brothel. Soldiers also used the term to refer to a good mood resulting from the use of a prostitute the previous night. In modern times, refers to any person, especially female, with prostitute-like qualities.

(sursa)

Traducere, pentru cei care nu cunosc foarte multă engleză:

Substantiv. Un termen militar folosit pentru prostituate. Originat în timpul războiului din Vietnam, cînd soldații comunicau ‘cod 588’ prin radio cînd se apropiau de un bordel. Soldații foloseau termenul pentru a se referi la (toanele bune) satisfacția rezultată din folosirea unei prostituate cu o noapte înainte. În termeni moderni se referă la orice persoană, în special femeie, cu calități de prostituată.

Ain’t life a bitch?

PS: Pentru că oamenii mă fac băsist și devine absolut plictisitor să le explic că nu sunt, le dau un link către un articol cu care sunt complet de acord, și da, Băsescu e de vină pentru cel mai mare abuz asupra democrației din Uniunea Europeană (mă refer la ultimul an de USL) (via).


8 Replies to “Una cu alegerile”

  1. Vlad

    Totusi … acum inteleg ca prostituatele nu sunt cele mai curate personaje. Dar a le compara cu politicienii romani … e cam prea mult.

  2. Cata

    “așa cum și-a dorit poporul ăsta inconștient”
    Cine sunteti voi, blogerii, de stiti voi mai bine ce e bun pentru tara asta?
    Nu te mai scuza atat ca nu faci propaganda Basista, nu tine.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.