De ce Varoufakis nu ar trebui să devină o legendă (și va deveni)

Văd că multă lume nu a priceput de ce Varoufakis și-a dat demisia și ce ar trebui să înțeleagă de-acolo. În afară de faptul că omul a fugit din fața responsabilității nu a reușit nimic extraordinar – practic, omul doar a dat niște postări pe blog și pe Twitter. Asta pot să fac și eu, și pot fi la fel de acid, mai ales când soarta subiectului e de minim interes pentru mine.

Omul nu e cu nimic deosebit de ministreasa noastră emtio1)Ioana Petrescu, doar are un blog mai bine citit și era într-o situație mai complicată. Realitatea e că și-a tras țara într-un dezastru rar întâlnit în lume, genul ăla de dezastru pentru care acum un secol nemții puneau mâna pe arme și cucereau insulele alea nenorocite. Și toată lumea stătea pe margine să-i aplaude.

Așa că mi se pare un pic amuzant să văd articole precum “7 motive pentru care Varoufakis e o legendă“, pentru că tot ce scrie acolo e că a dat niște tweet-uri și niște postări pe blog. Dar istoriei îi plac lăudăroșii, trebuie să ne obișnuim cu treaba asta.

Cum ziceam, văd că multă lume nu a priceput de ce Varoufakis și-a dat demisia. E un calcul simplu: nu și-a dorit să guverneze pe bune, să facă bugetul unei țări care nu are bani. Pentru că bugetul e o chestie complicată pe care să o rezolvi fără bani. Practic, ce a făcut Varoufakis a fost să plece fix în momentul când trebuia să înceapă să muncească. Foarte grecesc, de altfel.

Un alt om care acoperă un suicid (național) cu o eșarfă Burberry
Un alt om care acoperă un suicid (național) cu o eșarfă Burberry

NOTES   [ + ]

1. Ioana Petrescu

4 Replies to “De ce Varoufakis nu ar trebui să devină o legendă (și va deveni)”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.