Am văzut Game of Thrones cu spoilers și nu am murit

De vreo câțiva ani încoace una din problemele majore ale online-ului românesc este că lumea știe ce se va întâmpla în Game of Thrones. Așa că în ziua în care se dă episodul de Game of Thrones, cei care nu au avut răbdare și stil și au “halit” în fugă următorul episod de GoT se bucurau de plăcerea de a arunca: “Moare Stark”, “Moare X”, “Moare Y”.

Ai zice că atâta lucru e suficient pentru a te face insensibil la spoilere, dar serios, îi mai pasă cuiva? Nu ați învățat încă faptul că nu e important ce se întâmplă ci cum se întâmplă, și că experiența e totul? Să luăm de exemplu Mad Max, un film la care poți să-mi zici dinainte să mă uit la el că Max o să fie victorios. Ce contează e modul spectaculos în care se întâmplă lucrurile.

Am urmărit seria asta așteptând săptămână de săptămână să vină episodul. Din fericire lunea mă ocup cu munca, nu cu tăndălitul pe net, așa că nu prea i-am văzut pe toți care se plângeau de moartea lui Jon Snow. Și pe cei care se plângeau că nu au văzut episodul și că acum o să știe că o să moară Jon Snow. Dar am văzut câțiva, în mod direct sau indirect, și știam ce o să se întâmple.

Asta nu a stricat cu nimic experiența de a urmări episodul. Nu mă așteptam să moară atunci și așa, și surpriza a funcționat. Sentimentul de gol de la sfârșit… a funcționat și el. Asta înseamnă să faci un film bun, asta înseamnă să ai regizor și actori buni. Asta înseamnă să te poți bucura de un episod bine făcut dintr-un serial.

Așa că m-am uitat la Game of Thrones știind ce se va întâmpla, și nu am murit. Se poate trăi și-așa… așa că dragi cititori, internauți sau cum vreți să vă ziceți…

Hai încetați cu plânsul de la spoilere. De la Psycho încolo spoilerele nu mai contează.

GOT
Avantajul de a urmări drame istorice e că știi că toți vor muri până la urmă, în film sau în afara lui.

12 Replies to “Am văzut Game of Thrones cu spoilers și nu am murit”

 1. Livia

  Și eu știam ca moare Jon, dar a mai contat? Adică mă așteptam să moară în luptă, nu așa stupid. Și în plus mai contează ca moare Jon Snow când eu habar nu aveam ce se întâmplă cu Arya și la faza aia muşcam perna? Eh, spoiler mare a fost cu moartea lui Robb, dar și cu spoiler am plâns ca o fetiță de 3 ani care își scapă înghețata.

 2. Z3Ro

  Chestia e ca eu sunt pe la sezonul 3, parca, si am citit si mizerile alea de carti….si pana acu’ am spoilarit serialul pentru cel putin 10 prieteni 🙂

 3. Mithrandir

  Cărțile. Alea sunt mai greu de spoilărit că nu le citește toată lumea cu FB. Bine, se mai întâmplă ca la lansarea unui HP când cineva se duce la ultimele pagini și urlă “Snape killed Dumbledore” dar și acolo lipsește modul în care se întâmplă acțiunea.

  Acestea fiind zise, cum am citit toate cărțile știam deja că o să o pățească la scena aia. Surpriza a fost în episodul anterior cu Shireen.

  Also, mereu mă amuză filmulețele cu reacțiile oamenilor la asemenea scene. Mă gândesc că eu cel mult scap un lol. Poate-s mai insesnsibil 😛

 4. Z3Ro

  Pai dupa ce autoru’ a omorat aproape toate personajele indragibile…de ce ai mai avea reactii de orice fel…?

 5. Z3Ro

  Sunt 65 de mii de personaje…si o sa mai vina.. 🙂 e imposibil sa nu fie cateva interesante 🙂

 6. radu

  una din placerile mele in ultimii ani, sa aflu care urmareste serialul si sa le arunc cine moare, pe mine ma deranjeaza altceva la film, ca din atatea personaje cool au bagat cele mai neinteresante, vroiam sa-l vad pe preotul zeului inecat si pe laddy stark inviata. E ciudat deja dupa sezonul 2 si volumul 2 sa te mai agiti ca moare cineva in loc sa savurezi povestea.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.