Vederi din partea cealaltă

Pentru că acum toată lumea se concentrează pe un avion căzut, mi-am dat liber la scris din nou despre ce se întîmplă prin politica românească. Acum, un pic de privire în lumea distorsionată a alegătorului PSD: ce vede el, ce aude el, ce nu pricepe el.

În primul rînd, e vorba despre asta:

Apoi, e vorba despre ce au discutat la Antena 3. Într-o premieră jurnalistică, probabil că Mircea Badea nu primise încă scriptul de la Felix și a început să o întrebe fix aceleași lucruri pe care le-a cerut președintele. Probabil că Badea își primește ‘infuzia de gîndire’ după emisiunea de la Radio Zu. 😀

Dar dincolo de această discrepanță, un superb articol, un tovarăș de la ziarul Obiectiv a găsit motivul pentru care Ioana Petrescu a fost luată la țintă de către șeful statului. Nu, nu are nicio legătură cu faptul că a fost adusă nepregătită într-o întîlnire la care era cazul să aducă mai multe date cu ea. Nu, are legătură cu faptul că “nu este Elena Udrea sau EBA“.

Dar e ok, tov. Victor Ponta justifică reducerea CAS eroic. Nu, nu e mită electorală, ci este o mișcare justificată, pentru că acciza aia pe carburant care a adus încasări cu 10% mai mici, de fapt va aduce două miliarde de lei la buget. Serios. Plus creșterea economică de 4% pe anul ăsta, zice Ponta, deși de-abia a trecut jumătate din an și încă mai are timp să pună piedică. Cu alte cuvinte, tovarășul Băsescu e tovarășul rău, iar tovarășul Ponta e tovarășul bun. Ceea ce nu știu oamenii este că în momentul în care Ponta o să rămînă fără surse de finanțare în 2015, primul lucru pe care îl va mări va fi TVA-ul. Pentru că, nu-i așa? e cea mai sigură sursă de bani, și, printr-o mai bună colectare (care de ceva ani e tot mai proastă, dar în fine) va aduce mai mulți bani la buget.

Asta e, trebuie să acceptăm că există o lume deosebită în care oamenii citesc astfel de prostii cu cea mai mare plăcere, și consideră că da, uite, ce bine că scăpăm de dictator din toamnă. Sunt mulți, din păcate. Sunt fanii PSD, PC (există așa ceva?), verzii și, pînă mai ieri, PNLiștii veseli care acum sunt bucuroși că fostul lor idol, Ponta, este făcut preș la Cotroceni. Și despre oamenii ăștia, care și-au schimbat opinia peste noapte, vreau să vorbesc un pic. Mă întristează atitudinea lor, că nu au fost bărbați (sau femei) pînă la capăt să meargă cu ceea ce au început. Pentru că, vedeți voi, în momentul în care PNL s-a aliat cu PSD, cel dintîi pur și simplu și-a pierdut credibilitatea. Sigur, noua formulă PNL + PDL fără Udrea și alți panarici lingăi de-ai președintelui ar fi ceva mai bună… Dar cum aș putea să îi uit pe marea masă de votanți PNL care postau victorioși poze cu Ponta cu subtitlul: “Așa vreau să fiu reprezentat în Europa!”. Cum aș putea să uit gloata PNListă anti-europeană, care îl aplauda pe interimarul care dădea lecții Europei, să-și vadă de treabă la ea acasă?

Ei, îmi ziceți, băieți, cum ați putut să treceți dintr-o parte într-alta? Că acum putem să rîdem împreună despre cît de absurd se vede lumea din partea ailaltă, dar cum o să uit că voi v-ați uitat de-acolo atîta vreme… și v-a plăcut?

Petrescu
Uite cam cît de mare e reducerea pe care v-o introducem (poză: Reuters/Bogdan Cristel)

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.