Vice a retras articolul lui piticigratis despre ComicCon și e păcat

E păcat, pentru că singurul mod în care vă puteți da seama cât de varză e piticigratis e citindu-i articolul despre East European Comic Con. E o capodoperă a cerșitului de atenție, a glumelor forțate și a motivului pentru care un tip ca el și-ar lua roșii stricate în freză imediat ce ar deschide gura.

Rar am văzut niște remarci mai penibile, niște umor mai forțat, niște comentarii mai pe lângă subiect. Iar momentul în care s-a luat de o tipă slabă de pe-acolo și a zis că e prietenă cu gogoașa, ăla e probabil momentul în care ar fi putut spune cu mâna pe inimă: “da, e drept, nu am văzut femei dezbrăcate decât pe pornhub”. Miștourile despre virgini sunt mult mai digerabile din contextul ăla: omul recunoaște foarte bine fenomenul, doar a trăit cu el o viață întreagă.

E amuzant când vorbește de faptul că hostessele arată mai bine decât cosplayerii amatori. Serios, am râs de m-am spart. Omul tocmai spune că da, oamenii care au mulți bani în spate pot face lucruri mai mișto decât ăia fără bani. Bravo, pitici, îți înțelegem drama, dar hostessele au fost plătite ca să se integreze în atmosferă. Probabil de-asta nu te-ai integrat tu prea bine.

Puteau să pună pe cineva care se pricepe, de-aia e trist că a avut acreditare de presă pentru a scrie așa ceva. Un text frustrat de genul ăsta ar fi putut fi scris și ca participant pe cont propriu la ComicCon. Serios, dacă vroia să se laude cu faptul că lua bătaie bătea tocilari în liceu putea să o facă pe cont propriu, și să lase pe cineva care se pricepe la… nu știu, orice. Agricultură, tâmplărie, ce mai, chiar și un copil de clasa a II-a ar fi fost mai fluent și poate mai amuzant ca piticigratis la ComicCon.

E păcat că cei de la Vice au dat jos articolul. Nu știu dacă au dat jos articolul la insistențele organizatorilor EECC sau la insistențele Vice US. Piticigratis se lăuda că la insistențele Vice US, și e păcat, pentru că era cea mai bună dovadă că omul e varză. Aia și blogul lui, da’ să fim serioși, cine intră pe blogul lui? Deci Vice, te rugăm, pui articolul la loc?

Despre tipa din stânga zice pitici că e pasionată de gogoși. Foto: Mircea Topoleanu, VICE
Despre tipa din stânga zice pitici că e pasionată de gogoși. Foto: Mircea Topoleanu, VICE

20 Replies to “Vice a retras articolul lui piticigratis despre ComicCon și e păcat”

 1. radu

  pe al tau cine intra? scrie cum vrea pentru ca nu e pupincurist, asta e stilul lui, si ma mira faptul ca vice nu stie ce scriitori a angajat, de parca siteul lor ar fi unul de maxima seriozitate.
  Tu ai fost?
  inca o data: cum sa il iei in serios pe pitici gratis? calitatea articolului e foarte proasta, dar asta nu inseamna ca nu scoate articole bune in general.

 2. Meekuu

  inca o data: cum sa il iei in serios pe pitici gratis? calitatea articolului e foarte proasta, dar asta nu inseamna ca nu scoate articole bune in general.

  Ăsta-i un exemplu de logică cu care NIMENI, dar NIMENI de pe lumea asta nu se poate contrazice. GG.

 3. Andreea

  Prima intrebare: ce-a fumat comentatorul radu? :))
  A doua intrebare nu exista, pentru ca, asa cum a zis si el, pe piticigratis nu poti sa-l iei in serios. It’s like dividing by zero – unpossible. 😀

 4. radu

  pai iei in serios pe cineva care face caterinca mereu? poate sa scoata 10 articole bune si unul prost, au dat jos articolul pentru ca avea dreptate si adevarul doare, noi romanii suntem penibili in tot ce facem, plus ca ma distreaza faptul ca Dorin a luat-o de buna faza cu “grasa”.

 5. miculcritic

  Stii care e diferenta dintre spatiu public web si blog personal? Pe blogul personal poti scrie orice rahat dar Vice fiind o redactie, nu era ok. Cauta legea publicitatii online 🙂

 6. Tudor

  Ma Radu, da acum pe bune, tu esti prost sau te prefaci? Deci mai intai tu cu tastele tale recunosti ca e un articol de c***t, ca e prost( mai zici si aberatia cum ca scoate articole bune in general, ceea ce e fals, scoate articole proaste in general, o fi fost vreun articol mai rasarit, nu stiu, dar in general sunt proaste). Dar hai sa ne concentram pe articolul asta. Deci tu recunosti ca e un articol prost si apoi zici ca au dat jos articolul pentru ca avea dreptate si adevarul doare. Mai Radu, in prostia ta te contrazici singur. Au dat articolul jos pentru ca, asa cum ai recunoscut si tu, e al naibii de prost, nu pentru ca avea sau nu dreptate. E un articol de c***t si nu are ce cauta postat. Ah, ca fapt divers, sa faci un articol in cauti pozele de la comic con si insulti pe cine vezi prin ele nu e jurnalism.

 7. miculcritic

  Este o diferenta imensa intre a face caterinca si a insulta. Acel om nu stie sa faca caterinca si nici macar insulte originale nu are.Exista un motiv pentru care s-a predat materia “deontologia publicitatii” la jurnalism. Ceea ce a facut el este defaimare si calomnie. Exista o diferenta intre ” fata de cersetoare” si “Nu stim cine cerseste mai multa atentie. Peruca sau fata ei?”. Exista o diferenta intre a face pe cineva gras pe fata si ” Mr. Bacon approves”. Una e sa fii amuzant, alta este sa insulti. Invata diferenta.

 8. Andrei

  Te-a trollat si tu ai muscat-o. Omul a scris un articol (bun, prost, cum s-a putut) iar voi va agitati de parca Comic Con e o chestie serioasa. E o chestie serioasa doar daca ai 15 ani.

  Sau problema e ca a jignit oamenii care se luau in serios la o conventie de benzi desenate? Probabil babele din tramvaiul 41 cu care s-au dus la Romexpo au spus chestii mult mai nasoale despre ei si totusi au supravietuit.

  Sau problema e ca a fost publicat pe Vice? De parca Vice e televiziunea publica.

 9. Mugu

  Sunt curios tu ce consideri a fi serios? In strainatate asemenea conventii sunt importante pentru toti cei implicati. Doar la noi cei care merg la o asemenea conventie sunt tratati ca neadaptati, neseriosi, tocilari etc. Unii dintre “neadaptatii” si tocilarii din SUA care mergeau la conventii de genul acesta angajeaza acum indivizi ca piticulgratuit pt. a le curata toaleta de lux din biroul de la ultimul etaj al unui zgarie-nori.

 10. Dorin Lazăr

  Comic Con e o chestie serioasă.

  Tu nu ai citit ce am scris, am zis că Vice ar fi trebuit să-și susțină prostia până la capăt și să țină articolul lui pitițigratis.

 11. Ducu

  Va cam face Raducu din vorbe si voua nu va convine ca nu rezistati la replici. Foarte bine, un oarecare lucru e important si daca cineva nu il considera important asa nu il face sa isi piarda importanta. Sincer as fi vrut sa vad ce tampenii a scris Radu despre comic con insa nu am apucat sa citesc, nu e o pierdere; ca Radu o sa scrie tampenii despre orice toata viata lui, cine se ataca sa fie sanatos ca inteligent nu are cum sa fie. Sunt totusi surprins ca tampeniile si stupiditatile sunt cautate destul de mult si cei care il critica pe Radu scriu doar un alt fel de tampenii si nimic mai valoros.
  P.S. am devenit curios legat de treaba cu gogosile ca nu prea ma prind.

 12. Nautilus

  Mugu: cei care merg la o asemenea convenţie nu “sunt trataţi ca” neadaptaţi, neserioşi, tocilari. Sunt, pur şi simplu, penibili. Chiar dacă în restul timpului au toaletă de lux cu distribuitor de parfum în birou, asta nu îi face mai puţin penibili, sunt doar nişte penibili care, întâmplător, au carieră. Ca Irinel Columbeanu. Şi el e un penibil, dar, prin jocul împrejurărilor, e un penibil milionar şi cu carieră.

  Noi vorbim admirativ despre toalete de lux fiindcă am înghiţit rahaturile spălării pe creier corporatiste, de la cursurile de perfecţionare din companie („îndrăzneţ”, „neconvenţional”, „reinvent yourself”, „nebun care mută munţii din loc”, „arta de a fi lider”, “eşti trend-setter, te vede lumea cu pălărie verde şi mâine lansezi o modă”).

  Rahaturile astea sunt pentru agenţii de vânzări, agenţii de asigurări, ghişetiştii şi ofiţerii de credite, păduchii şi ploşniţele capitalismului. Un lider din acel mediu nu vorbeşte despre cât de îndrăzneţ şi neconvenţional e şi ce pălărie funky poartă. Vorbeşte despre cum mănâncă regim, ce mariaj stabil are şi cum se duc copiii lui cu regularitate la şcoală. Şcoală privată cu uniformă. Preferabil şcoală catolică.

  Comic Con e o afacere, o sursă de bani pentru unii, un mediu în care se pot manifesta pentru alţii şi pentru majoritatea populaţiei e un lagăr. Locul unde sunt închişi geekii timp de câteva zile ca să nu deranjeze lumea din jur şi pe babele din tramvaiul 41.

 13. Nautilus

  E foarte posibil, dar lipsit de importanţă. Dacă alţi frustraţi spun de la înălţimea Dealului Mitropoliei că eşti satanist, duşman al poporului, asculţi rock, ai acte cu cip şi meriţi să mori ars de viu şi intoxicat cu fum, e altceva. Fiindcă acei frustraţi au importanţă.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.