Voiculescu #10

Nu o să comentez mult evenimentul de azi. E doar împlinirea vechii dorințe a lui Dan Voiculescu, marii corupți în închisoare, așa cum se certa în celebrul lui conflict cu Monica Macovei. S-a judecat bine? S-a judecat rău? Nu știu. Mă bucur? Nu.

Dacă s-a judecat rău, înseamnă că e corect să poți cumpăra cu 100.000 de euro activele ICA, adică 3.5ha de teren și un hectar de clădiri în Băneasa, și că opțiunea asta poate fi accesibilă oricărui român. Pentru că acesta e detaliul pe care îl pierd oamenii din vedere: în vreme ce ei nu pot decît cel mult să-și ia un apartament, maximum două, de banii ăia, pentru care vor plăti 30 de ani în șir rate, Voiculescu a cumpărat un hectar de clădiri. Probabil își dorea foarte mult să doarmă și avea nevoie de mult spațiu, sau ceva de genul.

Dacă s-a judecat bine, nu am motive să mă bucur. Judecarea dosarului a durat 2073 de zile. Aproape 6 ani, și vreo 12 ani după faptă. În timpul ăsta, omul s-a erijat într-o autoritate morală. A amînat procesul ad infinitum, un lucru pe care unul ca mine nu ar putea să-l facă. Așa că atunci cînd idioții venali urlă “Lucrurile nu vor rămîne așa, vom lupta și vom fi liberi”, nu pot să mă uit la ei nici măcar cu o scîrbită compasiune. Sau, poate, cu speranță, că pot să cumpăr terenurile alea cu 105000 de euro (ca să facă și el 5000€ profit).

Cel mai interesant lucru este însă cel pe care îl subliniază acest articol. Acolo se pune întrebarea cea mai corectă: cine a sprijinit business-urile acestui hoț din punga publică? Cu cine se asociază acum hoțiile lui Voiculescu, cine au fost partenerii de afaceri ai televiziunilor care au încercat să răstoarne firava democrație românească? Oare au acum dileme morale oamenii de la conducerea acelor firme?

Răspunsul e că nu. Și ăsta e motivul pentru care nu mă bucur. Nu mă bucur, pentru că pînă și cei apropiați mie au preferat să meargă pe mîna acestui infractor dovedit acum cîțiva ani, cînd scriam pe acest blog despre manipulările josnice Voiculeștiene. Aceiași oameni, poate, înghit gălușca lui Mencinicopschi, aia în care Menci nu e un doctor corupt care a cedat unui mafiot, ci aia în care se plînge că a fost băgat în închisoare pentru că a vorbit despre E-urile din alimente.

Mă înfurie faptul că un infractor are mai multă înrîurire asupra celor din jurul nostru. Că bunul simț e atît de flexibil și se îndoaie atît de tare încît e corupt de niște infractori mizerabili, care s-au îmbogățit pe banii voștri.

Voiculescu e la închisoare? Bun. Să urmeze și celelalte dosare. Să vedem și povestea cu flota, Asesoft, Rompetrol. Să vedem în fața judecătorilor un Miki Șpagă. Să vedem pe oamenii care au condus destinele țării pentru că noi, în 90, eram prea mici și prea proști ca să ne dăm seama cum ne fură niște ticăloși.

Și totuși, nu pot să-mi ascund satisfacția. Și dacă mă bucur, nu e vorba că mă bucur de răul altuia. Nu răul altuia e ceea ce s-a întîmplat aici. Răul întregii națiuni s-a întîmplat de 25 de ani. S-a făcut dreptate? Nu. Ne vrem cei 25 de ani înapoi. Dar e un început bun de drum.


10 Replies to “Voiculescu #10”

 1. Mircea

  mentionezi de Asesoft. dar ce zici de Siveco?:-)
  nu cunosc cazul “motanului”, nu ma pronunt. insa cum comentezi faptul ca a renuntat la imunitate parlamentara pentru ca “justita sa-si faca datoria”? mi se pare un gest rarisim, daca nu cumva unic. Basescu de exemplu, tine cu dintii de acest imunitate.

 2. Dorin Lazăr

  1) Nu știu foarte multe de Siveco. Știu că ei fac niște produse inferioare calitativ pe niște prețuri teribile; dar nu știu dacă să confund niște sugative de la stat cu niște corupți. Îți dai seama că sunt primul care ar zice să intre procurorii DNA să pună întrebări, dacă există suspiciuni de corupție. Au deja dosar?

  2) Voiculescu a renunțat la imunitatea parlamentară pentru a prelungi procesul, și pentru a-l muta dintr-o parte într-alta. Nu prea văd cum Băsescu ține ‘cu dinții de imunitate’. Poate te referi la funcția de președinte, dar aia e cu totul altă treabă.

 3. x

  Mircea, nu cunoşti cazul “motanului” dar te pronunţi: “gest rarisim daca nu cumva unic” ..bla bla

 4. Mircea

  @x: am subliniat doar un fapt (divers), n-am tras nici o concluzie si nici nu o voi face. tu stii ce inseamna a te pronunta?
  revenind, am pus o intrebare din pura curiozitate: cine ar renunta la imunitate parlamentara in conditiile in care este cercetat? din cate stiu eu tocmai aceasta imunitate ofera mecanisme de a taragana cercetarile, mai ales daca invoci implicarea politicului. explicatia lui Dorin cu mutatul procesului nu o inteleg.

 5. Mircea

  multumesc de referinte, episodul cu Basescu nu imi era cunoscut. pot deci sa incerc sa presupun urmatoarele:
  a) renuntarea la imunitate nu l-a ajutat pe Voiculescu cu nimic, a castigat ceva timp, ramane de vazut care sunt consecintele. nu de alta, dar daca plecam de la premiza ca daca e in puscarie o sa ne fie mai bine ne inselam amarnic. mafioti notorii au continuat sa-si conduca afacerile nestingheriti si dupa gratii.
  b) voiculescu a avut de la cine invata cum sa fentezi sistemul 😉 si cu asta revin la vorba mea veche: politicienii sunt toti o apa si-un pamant.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.