Votați Delfinu’

Într-o încercare de a ne demonstra că nu degeaba suntem cea mai înapoiată țară din uniune, ci pentru că putem intra în comuniune completă cu natura (pînă la tembelism), Remus Cernea vine cu o propunere care e atît de amuzantă încît evident am crezut că e articol de Times New Roman.

Coat_of_arms_of_Romania.svgPentru că toate problemele economice au fost rezolvate în România, e timpul să le acordăm statutul de persoane non-umane. Justificarea lui Remusică:

… comunitatea științifică a cerut încă din 2010 statelor și politicienilor să facă acest pas. Eu propun astăzi această lege, iar în eventualitatea în care voi obține mandatul de europarlamentar, voi iniția o rezoluție pe această temă în Parlamentul European.

Dacă România va adopta această propunere, țara noastră avînd și pe stema națională doi delfini simbolizînd Dobrogea, ar fi primul stat din Uniunea Europeană care ar acorda un astfel de statut delfinilor

Următorul pas e natural: statutul de persoană non-umană pentru bour, aflat și el pe stema națională, vizînd acest statut, de fapt, pentru el și pentru toți cei care îl susțin. Mă gîndesc că o fi o țintă evazionară; odată ce toți boii o să spună că sunt persoane non-umane, nu o să mai plătească nici taxe?

Sau taxe plătesc toate persoanele din România?

Atunci ce facem, domnu’ Cernea? Arestăm delfini vineri seara, să fie nemulțumit Năstase? Îi băgăm la zdup pînă își plătesc taxele către stat? Trimitem racheții peste ei, să-i bată pînă plătesc? Parcă văd rachetul cu pistolul la branhiile delfinului. tăindu-i o aripă: “Și dacă nu primesc banii în două săptămîni, ne uităm la coadă, da?”

Eu zic că omul ăsta merită să fie europarlamentar. De la Vadim și Becali nu s-au mai amuzat atît de tare ăia la Bruxelles. Măcar să fim primii nu numai la recunoașterea de persoane non-umane, într-o comuniune new-age cu natura, ci și la stand-up comedy, cu Cernea în rolul principal.

Chiar mă. Ăsta spectacol de stand-up. Cernea, povestindu-și proiectele de lege. Oricum, cu politica ne-am lămurit. Ca să îl citez pe Ioan T. Morar:

De fapt, dacă stăm să ne gîndim bine, Remus Cernea nu e departe de preocupările USL. In vreme ce Ponta vrea să salveze rechinii, micul ecologist îşi face de cap cu delfinii.


12 Replies to “Votați Delfinu’”

 1. SSSaiyan

  Delfinii nu au branhii, maestre. Că sunt mamifere, nu pești. 😉 Dar având în vedere că articolul este un pamflet, se acceptă. 😀

 2. Mircea

  nu “suntem cea mai înapoiată țară din uniune”, cel putin nu singura. mai circula maestre, altfel judecam fara suficiente argumente.
  in alta ordine de idei, cum spuneai, verzisorul asta iar incearca sa “defocuseze” (ca sa mai citam din unii) cetatenii mandrei patrii de la aspecte mai grave. I allways say: ignorance is bliss.

 3. Mircea

  mai e inca un aspect interesant: ai putea constata cu surprindere ca unele chestii prin acele tari dezvoltate sunt inapoiate sau ireversabil compromise. dar le regasesti la noi. depinde de scara fiecaruia de valori.
  insa iti dau dreptate, cand ajunge cutitul la os, detaliile nu mai conteaza. ce-i adevarat e ca la ei aberatiile sunt mai putine, la noi cresc in numar.
  si daca te consoleaza, desi simt ca nu, sa stii ca si la case mari se poarta astfel de idei crete. as putea spune ca unele chiar frizeaza absurdul.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.