Votul obligatoriu

Pregătesc cei de la PSD un proiect de lege care sigur nu va trece: votul obligatoriu, însoțit de amendă în caz de neprezentare. Eu propun o altă lege, ca să compenseze: prezența în Parlament obligatorie, cu amendă în caz de absență.

Pentru că da, indivizii ăia din Parlament sunt niște leneși fără seamăn, dar, pe de altă parte, parcă e mai bine așa, cu ei neprezentîndu-se în parlament. Mi-e și groază ce oribilități ar putea genera parlamentul României dacă ar fi mai activ, cu așa niște membri comunistoizi.

Observ că Parlamentul e populat din ce în ce mai tare de indivizi cu complexe comuniste. Vă vorbeam mai devreme în an de tovarășul Grapă, care proteja minorii de lucruri pe care el însuși le făcea. Tovarășul Dragnea, de curînd, a admis că toate partidele sunt, de fapt, Partidul Comunist, și i-a invitat pe primari să-și aleagă varietatea de Partid Comunist preferată, acum, înainte de alegeri. Și acum această lege a votului obligatoriu, neaplicabilă: ce se întîmplă dacă sunt plecat din țară? Vin cu scutire de la mama?

Hai, tovarăși, știm deja că Ponta va fi viitorul președinte, ocupați-vă de furturile voastre și lăsați-ne pe noi în pace. Că poate se enervează prostimea și vă întoarce siguranța asta nesimțită înapoi cu vîrf și îndesat. Ca în 2004.

IliescuTinereFete


8 Replies to “Votul obligatoriu”

 1. DanCanada

  Mi se pare normal: baietii is flaminzi, iar PSD ca orice socialisti le place sa controleze, sa reglementeze, vorba lui Tutea – sa se afle-n treaba.
  Are fecioru’-miu (23 de ani) o idee f buna: vot numai online + inca ceva – inainte de votul efectiv sa treci de un chestionar simplu care sa determine daca esti la curent cu dezbaterea politica. Iar in functie de cit faci la chestionarul ala, atita greutate sa aibe votul tau. Deci sa zicem ca-s 10 ‘multiple choice’ si faci 70%. Votezi, no pb insa votul tau va cintari 70% 🙂

 2. Blue

  Eu cred că este doar o metodă de a mai strânge ceva bani la buget. Vă daţi seama cât se poate strânge în total ? Miliarde !
  Foame mare, nu mai producem cât pot ei fura.

 3. Dorin Lazăr

  Na, nu cred că are de-a face cu bugetul, eu cred că are de-a face cu populismul. Oamenii știu că e cazul să apeleze la amintirile dulci din comunism, cînd toată lumea vota pe tovarășul.

 4. Dorin Lazăr

  @DanCanada: E foarte greu să faci un astfel de chestionar, pentru că dacă te uiți la dezbaterea politică îți dai seama că actorii principali nu știu care e dezbaterea politică :)))

 5. Dorin Lazăr

  Slabă șansă. E un joc la intimidare al PSD-ului, care propune chestii stupide numai ca să îi dea lui Ponta ocazia să iasă la rampă și să pară ‘moderatul’ partidului.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.