We don’t need no education (Oh, no, not again!?!?!)

De la domnu’ hash-u’ aflăm cu stupoare că miturile cad ca borcanele de pe poliţa înclinată la 45 % în cămară. Românii, deodată nu sunt cei mai deştepţi, femeile românce nu sunt cele mai cuvioase, chiar dacă aduc 750 de oameni în biserică, şi nici românii cei mai talentaţi, acum, cînd Costelinho Busuioc mai cîntă O soooooooooole mio cam solo.

Vorbim, acolo, de generaţia care cîntă ‘we don’t need no education’:

Hmmm. Din cîte citesc, aşadar, se pare că cei mai mulţi dintre noi, românii de peste 20 de ani, vom fi în stare să citim ‘switch off’, dar nu vom putea înţelege.

Aşadar, mă voi relaxa. Generaţiile care vin după mine nu sunt excesiv de dotate, nu au profitat ca şi noi de lipsurile materiale pentru a compensa cu o carte, două, un Nietzsche, un Marquez sau (doamne ferească) ceva de Caragiale care să nu fie în programa şcolară.

Intuisem filonul ăsta mai demult, şi aveam de obicei ieşiri foarte critice la adresa genialităţii generaţiilor care vin. Cineva îmi zicea că ‘evoluţia nu s-a oprit la noi, e un proces continuu’, dar prostirea generaţiilor e un fenomen local, cît se poate de româno-bulgăresc. Măcar nu sunt numai românii în oala asta. Măcar ne punem ca proştii într-o oală de rahat, şi ne mai dăm o palmă peste ceafa groasă bulgărească: “Daţi-vă bă, încolo, că sunteţi mai proşti ca noi”.

Măcar statistic.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.