Youssou N’Dour feat. Neneh Cherry – 7 seconds

Această piesă face parte din primul album original pe care l-am cumpărat vreodată, Man, al lui Neneh Cherry. Și primul album pop-rock pe care l-am cumpărat; pentru că pînă atunci respingeam aproape instantaneu cam tot ce însemna chitări (și ce se aude pe albumul lui Neneh Cherry e chiar ușurel)

Albumul a costat o avere pentru mine, care pe-atunci ‘făceam bani’ doar din ce-mi dădea mama pentru sandwich-uri. Și albumul nu a fost cel mai grozav – îmi amintesc că a costat o avere și am fost cumplit de trist cînd l-am ascultat – nu mi-a plăcut nici o piesă în afară de 7 seconds la prima audiție. Și am încercat, atunci, ceea ce aș putea numi ‘forced listening’ – am ascultat albumul respectiv pînă cînd mi-a plăcut aproape complet. Pentru că dădusem bani pe el, și bani mulți.

Așa am început eu să accept chitări. După aceea a urmat Queen, cu Greatest Hits II – and the rest is history.


3 Replies to “Youssou N’Dour feat. Neneh Cherry – 7 seconds”

  1. so

    Pe undeva prin cassă am două albume ale lui Youssou N’Dour (le-am ascultat o vreme şi de atunci adună praf pe undeva). Le-am adus acum câţiva ani chiar “de la sursă” (Dakar) şi au costat o mică avere, iar piesa de mai sus a fost singurul motiv pentru care am depus efortul. Nu sunt cele mai grozave piese, dar nu am putut rata o asemenea audiţie, chiar şi numai pentru diversificarea culturii muzicale.

  2. Dorin Lazăr

    Pentru mine, copia de pe ‘Man’ al lui Neneh Cherry a fost suficientă. Dealtfel, piesa deja ajunsese pe una din înregistrările pe care le făcusem de la radio, doar că sentimentul de a asculta de pe caseta originală a fost unul de mîndrie deosebită.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.