Ze wayz of ze lizt and zomzing aboot Google

Vă mai amintiți de Fishilică? Fishilică există, trăiește, dar a dispărut din ZeList, poate la cerere, poate la sentimentul incomod pe care îl aveau cei de la zelist cînd se gîndeau la micul experiment al lui Ovidiu. Pentru mine a fost momentul în care am văzut ce mișto e să pună un tweet despre tine zoso, și momentul în care m-am uitat peste graficul evoluției mele în zelist. Nu avea sens. Nu are nici acum.

Dar vreau să vă zic altceva. Un mare eveniment în viața lui ZeList s-a petrecut acum o săptămînă. Umbrela Verde, un site absolut anost pe care nu-l citesc decît crawlerele că toată lumea a pus link către el, a fost detronat de către Tudor “nu-am-chef-azi” Chirilă. ‘ete dovada:

Umbrela o căzut în Zelist. Trăiască Umbrela!

Hmmm, cine este această Umbrelă verde de e cel mai citit blog din România? Acest fishilică involuntar e un site care nu mai e actualizat pe bune de undeva de la mijlocul lui 2011 – e un site pentru bloggeri care scriu de chestii cu tentă verde. Au și un blog (care e actualizat, el e vedeta), da’ pare-se că site-ul e multifuncțional – nu sunt sigur, totuși, că nu-mi place să dau click pe chestii verzi (insert stupid “doar le fumez” joke).

Inițial vroiam să vă întreb retoric ‘ce e umbrela verde’? După aia mi-am amintit că nu are sens – oricum nu îmi va răspunde nimeni în mod decent. Citind blogul respectiv, nici eu nu m-am prins.

De ce m-am apucat ză zcriu dezpre zelist? Pentru că zilele astea am auzit destul de multe despre cît de nașpa e google, ce oameni răi și că:

  1. Facebook e viitorul. Chiar dacă sunt de acord cu Manu că facebook nu o să moară că e construit pe relațiile între oameni, nu sunt de acord că facebook produce conținut. Facebook nu e nici un viitor, e bîrfa de la nuntă/chef/sindrofii pusă în online. Nu este însă nimic valoros. Sigur, la o sindrofie pot oamenii să zică: “moamă ce geniu e Alchimistul lui Coelho”, dar Alchimistul lui Coehlo nu a fost niciodată produs la o sindrofie. Facebook e site de consumatori, nu de producători. La fel cu: Foursquare, Pinterest, Twitter, Reddit. Consumatorii consumă.
  2. Google Plus e nașpa. G+ nu e chiar atît de nașpa cum zic oamenii. De fapt, am văzut mai mult conținut generat exclusiv PE Google+ în ultimele 5 luni decît am văzut pe Facebook în 5 ani. Mă refer la conținut original, util, nu la poze cu tine în chiloți pe plajă la GuguGaga.
  3. Toată lumea o să-i dea jos. Bing, Yahoo, Okidoki (Siktir!), Duckduckgo fac search engine-uri mai tari decît Google. Și totuși, tot de Google se plîng cînd le schimbă ranking-ul. Zelist e și el pe-acolo, printre search engine-urile proaste care se vor replacements de Google. Sigur, Google o să se ducă în jos, cam pe-atunci cînd Trilulilu va fi mai folosit decît Youtube. Hai Croco, știu că poți!!!
  4. Google e rău fiindcă motto-ul lor e ‘Do no evil’ și au făcut cîteva chestii nașpa. Nu mai nașpa ca Apple, Microsoft, sau IBM (remember nazi punchcards?) Din contră, pe ici pe colo au mai și luptat cu ‘inamicul’. Dar ei sunt răi pentru că chiar încearcă să nu fie. Măcar de Apple știm că sunt răi, de-aia ne plac atît de tare.
  5. Viitorul e în spatele unui user-name+parolă! Pentru că, darn, nimănui nu îi mai place libertatea. Dar o să revin cu un articol pe tema asta, acum strîng material.

Bine, acum am făcut o paranteză cam largă. Revin totuși la zelist. Am două întrebări:

  • Ce o fi făcut Chirilă de a ajuns la loc pe prima poziție? O fi mers cu bicicleta prin centrul Bucureștiului?
  • Ce o fi făcut Chirilă de a căzut de pe prima poziție în favoarea Umbrelei? O fi aruncat hîrtii pe jos?

Nu de alta, dar bicicletele și ecologismul sunt lucrurile despre care se vorbește destul de mult în România. Scrie despre biciclete și despre cum e dăunător pentru mediu dihidromonoxidul și vei atinge Nirvana blogurilor românești, Top 10 ZeList. Desigur, totul sub umbrela verde a copiilor cu șapcă roșie.

PS: Îmi traduce cineva de la ZeList ce înseamnă graficul ăsta al meu?

Am I good or what? Un grafic ce suferă de Parkinson fără nici un motiv real

Eu cred că înseamnă că sunt foarte tare. Îmi dă un feeling de ceva extraordinar. E un grafic foarte tare, foarte greu de pus într-o funcție polinomială. Dar totuși, ce înseamnă? Și apropos. De ce am căzut în ultima săptămînă 3485 poziții (așa îmi zice). Eu zic că e arbitrar – eu simt că în ultima săptămînă doar vreo 3328 au fost mai tari ca mine, și restul de 157 au avut pile.

Hai ZeList! Hai Umbrela Verde! Hai Tudor Chirilă! Hai cu toții! Hai sictir!!!


One Reply to “Ze wayz of ze lizt and zomzing aboot Google”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.