Zece

Cred că în tot timpul care a trecut de la liceu nu mi-am mai amintit lucrurile bune de-acolo. Cred că e adolescenţa de vină – mi-am amintit numai lucrurile tîmpite şi aiurite care s-au întîmplat. Memorie selectivă, aş zice. Nu că îmi amintesc prea multe lucruri rele, n-au fost chiar aşa de multe. Doar că am ales să le uit pe toate celelalte.

De exemplu, am ales să uit că nicăieri nu rîzi mai bine ca într-o sală de clasă, şi nu rîzi mai bine cu nimeni altcineva decît cu colegii de liceu.

Pentru mine reîntîlnirea după atîţia ani a fost o surpriză plăcută. Cîteva lucruri au rămas neschimbate: scara profesorilor pe care nu aveam voie, teoretic, să coborîm, (dar era vitală pentru mine, pentru că-mi salva două minute din drumul de ajuns la terminal); demisolul (mobilierul e acelaşi chiar dacă au desfiinţat magazia de pe dreapta). Terminalul a fost demolat (sau poate nu?). Sala de de spectacole a liceului e mai puţin prăfuită, dar mai mică decît îmi aminteam. Şi acum nu îmi mai dă vertij simpla privelişte a sălii de spectacol, de-acolo sus, de pe scenă.

În rest, oameni pe care i-am admirat în secret, oameni care mi-au plăcut, şi chiar oameni care nu mi-au plăcut. Am crescut cu toţii, şi suntem diferiţi, chiar dacă mai avem filonul de bază de la care am pornit cu toţii. Cred că cel mai rău lucru pe care îl puteam zice despre cineva este ‘nu te-ai mai schimbat din liceu deloc’. Toţi s-au schimbat, şi e mai bine aşa.


3 Replies to “Zece”

 1. Petru

  Hai ma, chiar au demolat terminalul?!

  Farkas mai e pe-acolo?

  (eu n-am mai intrat in liceu de cand am terminat…)

 2. Ovidiu C.

  Pe Farkas l-am văzut în faţa liceului acum aproximativ un an de zile.

  Eu am mai intrat şi ştiu că la un moment dat înlocuiseră terminalul ăla vechi cu un monitor monocrom de 14″ (gen monitor de 386). Îl puseseră însă în spatele panoului de sticlă, în „sala calculatoarelor”. Pe măsuţa aia unde a fost terminalul lăsaseră tastatura.

 3. dorinlazar

  Era închisă uşa respectivă şi scria pe ea ‘Administrare reţea’.
  Creepy, indeed. That terminal should’ve been eternal there!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.